ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Καμία μετάταξη από τον e-ΕΦΚΑ έως να κλείσουν οι εκκρεμείς συντάξεις

Το ζήτημα θα επανεξεταστεί μόλις αντιμετωπιστεί το θέμα των συντάξεων τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών.

Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών διευκρινίζεται ότι, σε συνέχεια ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία αίτηση για απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ στα πλαίσια των προγραμμάτων κινητικότητας στο Δημόσιο.

Η πρακτική αυτή λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο e-ΕΦΚΑ σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή την περίοδο λόγω της έμφασης που δίνεται στην επίσπευση των αποφάσεων έκδοσης εκκρεμών συντάξεων. Κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργούσε εύλογες απορίες στο κοινωνικό σύνολο, οι δε εξαιρέσεις θα αποτελούσαν λόγο έμμεσης ακύρωσης αυτής της πρακτικής.  Το ζήτημα θα επανεξεταστεί μόλις αντιμετωπιστεί το θέμα των συντάξεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους νέους ναυτικούς, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το υπ. Δικαιοσύνης

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ολομέλειας, Δημήτρης Βερβεσός, μέχρι σήμερα ουδεμία πρόνοια έχει υπάρξει με αποτέλεσμα χιλιάδες δικηγόροι και ελευθέροι επαγγελματίες και επιστήμονες να μείνουν ανασφάλιστοι.