ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Μαξίμου και μήνυση κατά ΕΦΚΑ από δικηγόρους

Οι 63 πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ζητούν να διεξάγονται οι δίκες που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οι οποίες σήμερα δεν διεξάγονται, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εγκύκλιο για την καταβολή του χορηγήματος των 400 ευρώ.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε οι 63 πρόεδροι να καταθέσουν στον πρωθυπουργό ψήφισμα διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την θεσμική και οικονομική απαξίωση του δικηγορικού σώματος, ενώ ζητεί την άμεση πανελλαδική λειτουργία όλων των δικαστηρίων και όλων των δικαιοδοσιών (αστικών, ποινικών και διοικητικών) κάτω από υγειονομικούς όρους.

Ειδικότερα, ζητεί να διεξάγονται οι δίκες προσωρινής δικαστικής προστασίας, διατροφές ανηλίκων, εργατικές αξιώσεις, για κρατούμενους, μισθωτικές υποθέσεις κ.λπ.). Δηλαδή να διεξάγονται οι δίκες που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οι οποίες σήμερα δεν διεξάγονται, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στην εγκύκλιο για την καταβολή του χορηγήματος των 400 ευρώ.

Ακόμη, η Ολομέλεια αποφάσισε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου του ΕΦΚΑ σχετικά με την είσπραξη και απόδοση στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 των καταβαλλομένων από τους υπόχρεους επιστήμονες, μέσω ετήσιων εισφορών, ποσών, μετά την πλήρως προβληματική απάντηση που έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ στην αίτηση λογοδοσίας που της ζητήθηκε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.