ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Διακοπές ρεύματος σε Αττική, Πελοπόννησο από πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρκαγιά σε υποσταθμό στα νεόκτιστα Ασπροπύργου. ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ έχουν κατορθώσει να αποκαταστήσουν το ρεύμα σε κάποιες από τις πληττόμενες περιοχές.

Βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρος του ΑΔΜΗΕ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο λίγο μετά τις 23.00. Πληροφορίες κάνουν λόγο για φωτιά στο ΚΥΤ του Ασπρόπυργου. Η έως τώρα πληροφόρηση από την Πυροσβεστική κάνει λόγο για πυρκαγιά σε υποσταθμό στα νεόκτιστα Ασπροπύργου

Δώδεκα πυροσβέστες και 4 οχήματα βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο μεταβαίνει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μ. Μανουσάκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βλάβη έχει επηρεάσει περιοχές του Πειραιά, του κέντρου της Αθήνας, την Κυψέλη, τη Νέα Σμύρνη, το Μοσχάτο, το Φάληρο, τα Δυτικά προάστια καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας.

ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ έχουν κατορθώσει να αποκαταστήσουν το ρεύμα σε κάποιες από τις πληττόμενες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βλάβες έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σε Μοσχάτο, Φάληρο και σε ορισμένες περιοχές της Κυψέλης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Προσπάθεια προστασίας των γραμμών που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου που είναι κρίσιμο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.
pyrkagia_varibobi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Εκτός λειτουργίας κρίσιμα κυκλώματα, πιθανές κυλιόμενες διακοπές ρεύματος

Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας των υποδομών και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος για μπλακάουτ στην Αν. Αττική από την φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Ο ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο θα διαρκεί το φαινόμενο. Έκτακτη σύσκεψη στις 18:30 στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.