ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
isotita-epixeiriseis-sima isotitas
Φώτο: Shutterstock

Συρεγγγέλα: Η ισότητα των φύλων προωθείται με απτές πρωτοβουλίες

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια δήλωσε πως η ισότητα αποτελεί μια διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των γυναικών όχι με ασκήσεις επί χάρτου, αλλά στην πράξη.

«Η κυβέρνηση έχει πολύ υψηλά στην ατζέντα της τα θέματα της ισότητας των φύλων, γεγονός που το αποδεικνύει στην πράξη. Με δυσάρεστη έκπληξη είδαμε σημερινό δημοσίευμα με τον παραπλανητικό τίτλο "Η Ελλάδα μπλοκάρει Οδηγία για την ισότητα των δύο φύλων". Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Ελλάδα είχε συνταχθεί με την πλειοψηφία των κρατών-μελών της Ε.Ε. υπέρ της πρότασης για την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα μη εκτελεστικά μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων εταιρειών και δραστηριοποιήθηκε έντονα στο πλαίσιο του "Προγράμματος της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιανουάριος-Ιούνιος 2014)". Και σε αυτή τη θέση παραμένει.

Στη συνεδρίαση της Ομάδας Κοινωνικών Υποθέσεων του Συμβουλίου τον Μάρτιο του 2017 η Ελλάδα εκφράστηκε θετικά ως προς τους στόχους της Οδηγίας και ανέφερε την πρόθεσή της να εργαστεί εποικοδομητικά επί του φακέλου. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η πρόταση της Οδηγίας δεν έχει συζητηθεί στο Συμβούλιο.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, νωρίτερα και από κάθε άλλη χώρα που αναφέρεται στο δημοσίευμα, προχώρησε στη θέσπιση του Ν. 4706/2020, με τον οποίο υιοθετείται το μέτρο της ποσόστωσης στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Εταιρειών, με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων στα οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση»

«Η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία έχει συμπεριληφθεί ως καλή πρακτική στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Τόσο για το συγκεκριμένο νομοθετικό μέτρο όσο και για τις δράσεις της χώρας στην αντιμετώπιση των έμφυλων διακρίσεων η Ελλάδα έχει λάβει συγχαρητήρια από τον ΟΗΕ και άλλα ευρωπαϊκά fora, όπως το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE)» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, «η ισότητα των φύλων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα και, κυρίως, μια διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των γυναικών όχι με ασκήσεις επί χάρτου, αλλά στην πράξη. Όπως κάνει αυτή η κυβέρνηση. Γι' αυτό καλό θα ήταν να μην γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών στόχων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους νέους ναυτικούς, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το υπ. Δικαιοσύνης

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ολομέλειας, Δημήτρης Βερβεσός, μέχρι σήμερα ουδεμία πρόνοια έχει υπάρξει με αποτέλεσμα χιλιάδες δικηγόροι και ελευθέροι επαγγελματίες και επιστήμονες να μείνουν ανασφάλιστοι.