ΓΔ: 873.83 0.08% Τζίρος: 26.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:12:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
isotita-epixeiriseis-sima isotitas
Φώτο: Shutterstock

Συρεγγγέλα: Η ισότητα των φύλων προωθείται με απτές πρωτοβουλίες

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια δήλωσε πως η ισότητα αποτελεί μια διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των γυναικών όχι με ασκήσεις επί χάρτου, αλλά στην πράξη.

«Η κυβέρνηση έχει πολύ υψηλά στην ατζέντα της τα θέματα της ισότητας των φύλων, γεγονός που το αποδεικνύει στην πράξη. Με δυσάρεστη έκπληξη είδαμε σημερινό δημοσίευμα με τον παραπλανητικό τίτλο "Η Ελλάδα μπλοκάρει Οδηγία για την ισότητα των δύο φύλων". Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Ελλάδα είχε συνταχθεί με την πλειοψηφία των κρατών-μελών της Ε.Ε. υπέρ της πρότασης για την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα μη εκτελεστικά μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων εταιρειών και δραστηριοποιήθηκε έντονα στο πλαίσιο του "Προγράμματος της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιανουάριος-Ιούνιος 2014)". Και σε αυτή τη θέση παραμένει.

Στη συνεδρίαση της Ομάδας Κοινωνικών Υποθέσεων του Συμβουλίου τον Μάρτιο του 2017 η Ελλάδα εκφράστηκε θετικά ως προς τους στόχους της Οδηγίας και ανέφερε την πρόθεσή της να εργαστεί εποικοδομητικά επί του φακέλου. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η πρόταση της Οδηγίας δεν έχει συζητηθεί στο Συμβούλιο.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, νωρίτερα και από κάθε άλλη χώρα που αναφέρεται στο δημοσίευμα, προχώρησε στη θέσπιση του Ν. 4706/2020, με τον οποίο υιοθετείται το μέτρο της ποσόστωσης στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Εταιρειών, με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων στα οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση»

«Η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία έχει συμπεριληφθεί ως καλή πρακτική στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Τόσο για το συγκεκριμένο νομοθετικό μέτρο όσο και για τις δράσεις της χώρας στην αντιμετώπιση των έμφυλων διακρίσεων η Ελλάδα έχει λάβει συγχαρητήρια από τον ΟΗΕ και άλλα ευρωπαϊκά fora, όπως το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE)» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, «η ισότητα των φύλων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα και, κυρίως, μια διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των γυναικών όχι με ασκήσεις επί χάρτου, αλλά στην πράξη. Όπως κάνει αυτή η κυβέρνηση. Γι' αυτό καλό θα ήταν να μην γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών στόχων».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Τι αλλάζει στα όρια συνταξιοδότησης από το 2022

«Όσοι ασφαλισμένοι έχουν θεμελιώσει ή κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, μέχρι τις 31/12/2021, δεν συντρέχει κανένας λόγος να σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του έτους», υπογραμμίζει το υπουργείο.
gynaikes-isotita-ergasia-ceo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία Lidl Ελλάς και HOPEgenesis για τις εργαζόμενες γυναίκες

Η καμπάνια «Γυναίκα - Καριέρα - Οικογένεια» θα εστιάζει στην προβολή γυναικών, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς και συνδυάζουν καριέρα, οικογένεια και κοινωνική παρουσία.