ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΣΔΟΕ: Κατάσχεση άνω των 33 κιλών κοκαϊνής στο λιμάνι του Πειραιά

Όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ τα ναρκωτικά βρίσκονταν σε ένα εμπορευματοκιβώτιο το οποίο μετέφερε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, αξιοποιώντας πληροφορία περί επικείμενης μεταφοράς σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης διά της θαλασσίας οδού μέσω εμπορευματοκιβωτίων, εντόπισε, με τη συνεργασία του γραφείου της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security Investigations - HSI) της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, αριθμό εμπορευματοκιβωτίων τα οποία δεσμεύτηκαν προς έλεγχο.

Από τον διενεργηθέντα έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με υπαλλήλους του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, σε ένα εμπορευματοκιβώτιο το οποίο μετέφερε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες, προερχόμενο από Εκουαδόρ με τελικό προορισμό την Τουρκία, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 28 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 33 κιλών και 885 γραμμαρίων.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε αναχωρήσει στις 10-1-2021 από τον λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στις 2-2-2021 στον λιμένα του Πειραιά. Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής διενεργείται προανάκριση.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 53χρονη που ως «δικηγόρος» απέσπασε 280.000 ευρώ

Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2021, ύστερα από καταγγελία γυναίκας από την οποία πήρε άνω των 100.000 ευρώ. Ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα με τα οποία συνελήφθη επ' αυτοφώρω.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε Αττική και επαρχία

Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (12/1), με τη συνδρομή ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε., οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.