ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Μέσω τηλεκπαίδευσης η διεξαγωγή του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ

Οι φοιτητές επιτρέπεται να μετακινηθούν μόνο με σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών, με τη συνοδεία ενός ακόμα προσώπου.

Τέλος στη δια ζώσης διδασκαλία στα πανεπιστήμια για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά βάζει το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση της τηλεκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν ξανά στα αμφιθέατρα την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων σπουδών θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

Όσον αφορά στις κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στην εκάστοτε τροποποιούμενη κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας». Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνον για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι φοιτητές επιτρέπεται να μετακινηθούν μόνο με σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.  

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα γίνει εκ νέου με κατ’ οίκον παράδοση. Οι δικαιούχοι φοιτητές που δεν υπέβαλαν σχετική δήλωση για τα συγγράμματα του χειμερινού εξαμήνου στο πληροφοριακό σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ στην προβλεπόμενη προθεσμία ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση εντός του εαρινού εξαμήνου.

Τέλος όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο των παρόντων επιδημιολογικών δεδομένων δεν είναι ακόμη εφικτή η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Δεν προσμετρώνται οι απουσίες που οφείλονται σε νόσηση Covid-19

Mετά την άρση των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον COVID-19, διευκρινίστηκε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων οι εν λόγω απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρηθούν.
keramews, ypourgeio paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Όπως σημείωσε η υπ. Παιδείας, κα Ν. Κεραμέως, ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.
Greek ministry of Education
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στα υποχρεωτικά self test για τους μαθητές, διατηρείται η μάσκα

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να θέσει σε ισχύ το καινούργιο πρωτόκολλο, για τον χώρο των σχολείων και των ΑΕΙ μετά τις διακοπές του Πάσχα. Τί θα συμβεί σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός του σχολείου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 140 εκατ. που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ήδη εξασφαλίσει voucher για τον ίδιο σκοπό σε 560.000 νέους ηλικίας 4-24 ετών.