ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Δημήτρης Λιγνάδης, Εθνικό Θέατρο
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Ολοκληρώθηκε η απολογία Λιγνάδη, εξετάζονται οι μάρτυρες υπεράσπισης

Ο κ. Δημήτρης Λιγνάδης έχει καλέσει πέντε μάρτυρες για να καταθέσουν προκειμένου να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του πως δεν βρισκόταν στον τόπο που πραγματοποιήθηκαν οι βιασμοί το 2010 και 2015.

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη και πλέον ξεκινά η εξέταση των πέντε μαρτύρων που έχει προτείνει ο κατηγορούμενος προς υπεράσπιση του. Η διαδικασία μετά τις μαρτυρικές καταθέσεις θα συνεχιστεί με τη διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.

Από νωρίς βρίσκεται στα δικαστήρια ο αδελφός του καλλιτέχνη ενώ πριν λίγο στην Ευελπίδων προσήλθαν η ηθοποιός και πρώην υπουργός Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης. Οι δύο έχουν προταθεί από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ως μάρτυρες προκειμένου να επιβεβαιώσουν ισχυρισμούς του καλλιτέχνη ότι κατά τον επίμαχο χρόνο του βιασμού που καταγγέλλεται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2015, ο κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο κ. Λιγνάδης υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε είχε συνευρέσεις ερωτικού χαρακτήρα με ανήλικα παιδιά όπως επίσης και ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών ή έδινε ναρκωτικά σε ανήλικα. Χαρακτηρίζει ψευδείς και ανυπόστατες τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τις περιπτώσεις δυο βιασμών το 2010 και 2015, και αναφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς και για τους δυο που είναι θύματα και έχουν προβεί στις καταγγελίες.

Νωρίτερα, απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος

Παρά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής εγκλήματικής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραγγελία Αδειλίνη για ενδεχόμενη έφεση στη δικαστική απόφαση για το Μάτι

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκαν 15 κατηγορούμενοι.