ΓΔ: 1999.39 -0.29% Τζίρος: 225.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:38:37
Lignadis, Dikaiosini, Filaki
Φωτο: Dimitris Grivas / SOOC

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Δ. Λιγνάδης

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε στις 15.30, όταν ξεκίνησε να απολογείται ο καλλιτέχνης, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας εξέφρασαν την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στην δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Πριν ξεκινήσει η απολογία είχε προηγηθεί, στις 12.00, η αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. Η ένσταση απορρίφθηκε από τους δικαστές.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Αντιδρώντας, ο συνήγορος Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη δύο υπόπτων για τη δολοφονία 49χρονου Κύπριου επιχειρηματία

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άτομα, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία 49χρονου επιχειρηματία στη Λεμεσό τον Οκτώβριο. Οι συλλήψεις έγιναν βάσει ευρωπαϊκών ενταλμάτων από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χτύπησε με σφυρί τον 70χρονο συγκάτοικό του και του έκλεψε τραπεζικές κάρτες

Σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο Θεσσαλονίκης: 31χρονος επιτέθηκε με σφυρί στον 70χρονο συγκάτοικό του, τον τραυμάτισε και του αφαίρεσε τραπεζικές κάρτες. Συνελήφθη και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.
Βρετανική Αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 22χρονος Αφγανός φέρεται να μαχαίρωσε τρία άτομα, σκοτώνοντας έναν

Ένας 22χρονος αλλοδαπός προφυλακίστηκε στο Λονδίνο για ανθρωποκτονία, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και κατοχή μαχαιριού, έπειτα από επίθεση που άφησε έναν νεκρό και δύο τραυματίες. Σύμφωνα με ΜΜΕ, πρόκειται για Αφγανό υπήκοο.
Σίνζο Άμπε Ιαπωνία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Ξεκινά η δίκη του Τετσούγια Γιαμαγκάμι για τη δολοφονία του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, ενώ στην Ιαπωνία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, που συναντήθηκε με τη νέα πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύλληψη δύο ανδρών για την κλοπή κοσμημάτων στο Λούβρο

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες για κλοπή κοσμημάτων αξίας 88 εκατ. ευρώ από το Λούβρο. Ο ένας συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ο άλλος στην περιοχή του Παρισιού. Η διάρρηξη διήρκεσε 7-8 λεπτά και οι δράστες ήταν τέσσερις.