ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athens, Athina, Lockdown, Koronoios, Vouli
Φωτο: Shutterstock

Στο «τραπέζι» γενικό lockdown 15 ημερών σε όλη τη χώρα

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σε ασφυκτική πίεση και σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή ζητά το lockdown να ξεκινήσει άμεσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου.

Αυστηρό lockdown σε όλη την Ελλάδα, το οποίο θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 15 ημερών, φαίνεται να εισηγείται η υποεπιτροπή των ειδικών στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά τα 2.353 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σε ασφυκτική πίεση και σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή ζητά το lockdown να ξεκινήσει άμεσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και έως την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου.

Αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική φτάνει το 95%, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε αναδιάταξη έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην Αττική 312 ΜΕΘ Covid και στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αυξηθούν σε 340. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, μετατρέπονται απλές ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid στα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη στο Αττικό αυξήθηκαν κατά 10 οι ΜΕΘ Covid, στον Ευαγγελισμό θα προστεθούν ακόμη 12 και στο Τζάννειο θα λειτουργήσουν ακόμη 10 κλίνες.

Παράλληλα, οι non covid ασθενείς που χρειάζονται εντατική θεραπεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές που ήδη έχουν διαθέσει στο ΕΣΥ 110 με 120 κρεβάτια ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιωτικός τομέας αναμένεται να διαθέσει πάνω από 200 απλές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.353, εκ των οποίων τα 1.159 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.557 θάνατοι. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +11.58%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 291 ασθενείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ