ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koufontinas
Φώτο: Nikos Christofakis / SOOC

Στο Πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα Κουφοντίνα για αναβολή ποινής

Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας, ενώ εάν το δικαστήριο δεχθεί, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.

Σήμερα, μετά το μεσημέρι, θα εξεταστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα που υπέβαλε χθες, διά των συνηγόρων του, ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, για αναβολή ή διακοπή της ποινής του μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.

Το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη, που υπογράφεται από την κ. Ιωάννα Κούρτοβικ και τον κ. Θέμη Σοφό, οι οποίοι αναμένεται να παραστούν αμφότεροι στη σημερινή διαδικασία, υποβλήθηκε χθες και με αυτό επιδιώκεται η αναβολή της έκτισης ποινής ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη. Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας.

Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα Κουφοντίνα, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες. Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.