ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athina-paremporio
Shutterstock

Επιβολή προστίμων 43.000 ευρώ για παράνομο εμπόριο

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σε περιοχές της Αττικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έγιναν 468 έλεγχοι την περασμένη εβδομάδα.

H Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοίνωσε την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν:

  1. Από 01.03.2021 έως και 07.03.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 468 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έγιναν σε Αττική και Δυτική Μακεδονία.
  3. Επεβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 46.000€, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017).
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τραπεζοκαθίσματα

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.
katatheseis, Apotamieysi, Xrima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 1,2 εκατ. ευρώ και έλεγχοι κατά του εργασιακού trafficking

Σε σύνολο 271 ελέγχων, διαπιστώθηκαν 165 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 188 πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας στο πλαίσιο των ημερών κοινής δράσης EMPACT, από τις αρχές επιθεώρησης εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες.
Fortigo, Truck
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα 428.700 ευρώ σε πούλμαν και ΚΤΕΛ

Οι έλεγχοι έγιναν σε επιβατικά (τουριστικά λεωφορεία / ΚΤΕΛ) και φορτηγά οχήματα που φέρουν ταχογράφο. Συνολικά διενεργήθηκαν 820 έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και διαπιστώθηκαν 365 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων όπου και θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων. Τι θα συμβεί με τα πιστοποιητικά για την είσοδο σε χώρους.