ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koufontinas-fylakes-aithma
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Κουφοντίνας: «Όχι» στο αίτημα για μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής του Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

Απορριπτική ήταν η ομόφωνη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου της Λαμίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, όσον αφορά την ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, αλλά και για την ακύρωση της απόφασης της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, την οποία θεωρεί παράνομη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές αποδέχονται την εισαγγελική εισήγηση που ήταν απορριπτική και στα δύο σκέλη του αιτήματος του πολυισοβίτη.

Κατά την Εισαγγελέα Λαμίας, έπρεπε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, ενώ όσον αφορά το δεύτερο αίτημα περί ακύρωσης της απόφασης της κ. Νικολάου, θα έπρεπε να κηρύξει το δικαστήριο εαυτόν αναρμόδιο, καθώς η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ατομική διοικητική πράξη με αρμόδια να την κρίνουν τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας διανύει την 59η ημέρα απεργία πείνας. Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή με απόφαση των γιατρών και μετά από εισαγγελική παραγγελία, ο Κουφοντίνας ενυδατώθηκε, καθώς παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται, σημείωνε τα εξής: 

«Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας«.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 28χρονης: Απομακρύνθηκαν έξι αστυνομικοί από ΑΤ Αγ. Αναργύρων

Έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, απ’ όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το «100» και τα στοιχεία εντός των ημερών θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.