ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Μικρό άνοιγμα των δραστηριοτήτων και δωρεάν rapid test για όλους

Διεύρυνση στο ωράριο μετακίνησης των πολιτών και άνοιγμα για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και αρχαιολογικούς χώρους. Ένα δωρεάν rapid test την εβδομάδα από τα φαρμακεία.

Άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και των αρχαιολογικών χώρων, ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, έκανε λόγο για διεύρυνση στο ωράριο μετακίνησης των πολιτών, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον από τις 21:00. Όπως σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, η κυβέρνηση θεσμοθετεί νέο πλαίσιο, βάσει του οποίου προβλέπονται άμεσα μαζικά δωρεάν τεστ έναντι του κορονοϊού για τους πολίτες μέσω των φαρμακείων.

Αναλυτικότερα, η πρόβλεψη αφορά την παροχή ενός τεστ σε εβδομαδιαία βάση για κάθε πολίτη, ο οποίος θα μπορεί να το κάνει στο φαρμακείο της γειτονιάς του, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ του. Στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, να πάμε από τα 300.000 τεστ ανά εβδομάδα, σε δυνητικά 10 εκατ. τεστ την εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, τα μέτρα στα οποία κατέληξε η επιτροπή των ειδικών, ύστερα από τη μελέτη των δεδομένων, είναι τα εξής: 

  • Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής
     Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα. Επίσκεψη φυσικά με μάσκα καια αποστολή SMS στον κωδικό 6.
  • Για τα πάρκα ισχύσει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.

Μετακινήσεις μόνο εντός δήμου 

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που κλήθηκαν να αποφασίσουν το εύρος της «χαλάρωσης» των μέτρων του lockdown, προκειμένου αυτό να γίνει πιο αποδοτικό, λαμβάνοντας υπόψιν και την κόπωση των πολιτών, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» να ξεκινά από τις 21:00 αντί για τις 19:00. Ωστόσο, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνει σε ισχύ ο περιορισμός των μετακινήσεων αποκλειστικά εντός του δήμου κατοικίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα δώρισε 703.200 εμβόλια κατά της Covid-19 στην Ινδονησία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας, σε ανάρτηση της Διεύθυνσης για την Αμερική και την Ευρώπη στο Twitter, εκφράζει την εκτίμηση της χώρας για την υποστήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της κατά της πανδημίας Covid-19.
Koronoios, Corona Virus, Covid-19, Pistopoitiko, Digital Certificate
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η ενεργοποίηση από σήμερα του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας, είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα είτε τέλος έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.