ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που δώρισε εμβόλια στη Λιβύη

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Ιωάννης Σμυρλής, η χώρα μας προχώρησε στην δωρεά 200.000 δόσεων.

«Η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα που έδωσε εμβόλια στη Λιβύη», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Open ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Ιωάννης Σμυρλής, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή που μετέβη στη Λιβύη με στρατιωτικό αεροπλάνο, για τη δωρεά 200.000 δόσεων.

Στη Λιβύη, όπως ανέφερε, υπήρχε περιορισμένος αριθμός εμβολίων από αγορές που προέβη η ίδια η χώρα, καθώς επίσης και από διάθεση εμβολίων μέσω της UNICEF. Το σύνολο των εκεί εμβολιασμών ανέρχεται στους 800.000, οπότε 200.000 δόσεις εμβολίων είναι πολύ σημαντικές γι' αυτούς.

«Μεταβήκαμε στη Λιβύη με στρατιωτικό αεροπλάνο και μεταφέραμε 200.000 δόσεις εμβολίων, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της COVID-19 και στις γειτονικές χώρες και σε χώρες που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν την πρόσβαση που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευρωπαϊκές χώρες σε εμβόλια», ανέφερε.

Τόνισε, παράλληλα, ότι υπήρξε μια πολύ θερμή υποδοχή από τη λιβυκή κυβέρνηση, αναφέροντας ότι η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης. Σε ερώτηση εάν προγραμματίζεται και επιχειρηματική αποστολή στη Λιβύη, ο κ. Σμυρλής απάντησε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω αποστολή, τονίζοντας την παρουσία της Ελλάδας και στην ανόρθωση της χώρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το υπουργείο Εξωτερικών κατ' εντολή του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει μια πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, η οποία περιλαμβάνει και τη διάθεση εμβολίων σε γειτονικές χώρες και σε χώρες που το έχουν ανάγκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Covid-19, Pistopoitiko, Digital Certificate
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η ενεργοποίηση από σήμερα του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας, είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα είτε τέλος έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Θεμιστοκλέους: Πάνω από 1 εκ. εμβολιασμοί πρώτης δόσης μέχρι αύριο

Το «φράγμα» του ενός εκατομμυρίου πολιτών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, πρόκειται να ξεπεράσει αύριο η χώρα, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους.