ΓΔ: 927.29 0.16% Τζίρος: 62.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

Από 2 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για άτομα 65 - 69 ετών

Το 10,14% του πληθυσμού έχει ήδη κάνει τη μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ενώ για τον Απρίλιο προγραμματίζονται 1,5 εκατ. εμβολιασμοί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεμιστοκλέους.

Από την Παρασκευή, 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 65-69, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί προς το παρόν 26.000 εμβολιασμοί και συνολικά 1.630.000, δηλαδή έχει εμβολιαστεί ποσοστό 10,14% του πληθυσμού με μία δόση, τονίζοντας ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει ότι από την 1η Απριλίου να ενταχθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα και σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται πάνω από 1.000.

Επίσης, σε ανθρώπους με σοβαρή αλλεργία θα δοθεί η δυνατότητα να δηλώνεται αυτό και να πραγματοποιείται ο εμβολιασμός τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Εκτός αυτού, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε νέο μηχανισμό αναπλήρωσης με λίστα αναμονής -για τις αδιάθετες δόσεις θα επιλέγεται μελλοντικό ραντεβού- και επίσης σημείωσε ότι στο μηχανισμό αναπλήρωσης θα μπουν και οι εκπαιδευτικοί αυτή την εβδομάδα, εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι για τον Απρίλιο προγραμματίζονται 1.500.000 εμβολιασμοί και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα η Pfizer θα παραδώσει περισσότερες από 1.100.000 δόσεις, η εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις, ενώ η Johnson&Johnson θα παραδώσει 1,2 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δύο φάσεις o εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα των 18 - 29

Η μια ομάδα θα αφορά τους 25 έως 29 ετών και η άλλη τους 18 έως 24 ετών. Μιλώντας για το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στα νησιά, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι σήμερα έχουν κάνει την πρώτη δόση το 40% των πολιτών.
Koronoios, Corona Virus, Covid-19, Pistopoitiko, Digital Certificate
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η ενεργοποίηση από σήμερα του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας, είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα είτε τέλος έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.