ΓΔ: 1379.68 1.04% Τζίρος: 66.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:57:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

Από 2 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για άτομα 65 - 69 ετών

Το 10,14% του πληθυσμού έχει ήδη κάνει τη μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ενώ για τον Απρίλιο προγραμματίζονται 1,5 εκατ. εμβολιασμοί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεμιστοκλέους.

Από την Παρασκευή, 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 65-69, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί προς το παρόν 26.000 εμβολιασμοί και συνολικά 1.630.000, δηλαδή έχει εμβολιαστεί ποσοστό 10,14% του πληθυσμού με μία δόση, τονίζοντας ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει ότι από την 1η Απριλίου να ενταχθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα και σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται πάνω από 1.000.

Επίσης, σε ανθρώπους με σοβαρή αλλεργία θα δοθεί η δυνατότητα να δηλώνεται αυτό και να πραγματοποιείται ο εμβολιασμός τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Εκτός αυτού, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε νέο μηχανισμό αναπλήρωσης με λίστα αναμονής -για τις αδιάθετες δόσεις θα επιλέγεται μελλοντικό ραντεβού- και επίσης σημείωσε ότι στο μηχανισμό αναπλήρωσης θα μπουν και οι εκπαιδευτικοί αυτή την εβδομάδα, εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι για τον Απρίλιο προγραμματίζονται 1.500.000 εμβολιασμοί και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα η Pfizer θα παραδώσει περισσότερες από 1.100.000 δόσεις, η εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις, ενώ η Johnson&Johnson θα παραδώσει 1,2 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Ιούνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο Πάσχα η αποκλιμάκωση της πανδημίας, εφικτή η άρση μέτρων

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα προβληματίζονται από το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. Ποια περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραμείνουν και μετά το Πάσχα.