ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Μ. Θεμιστοκλέους: Πάνω από 1 εκ. εμβολιασμοί πρώτης δόσης μέχρι αύριο

Το «φράγμα» του ενός εκατομμυρίου πολιτών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, πρόκειται να ξεπεράσει αύριο η χώρα, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους.

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 29.000 εμβολιασμοί μέχρι στιγμής και έχουμε ξεπεράσει το 1.464.000 εμβολιασμούς, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τόνισε ότι αύριο αναμένεται να έχει ξεπεραστεί το ένα εκατομμύριο των πολιτών που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και ανέφερε πως ήδη έχουν κλειστεί 100.000 ραντεβού.

Σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Απριλίου. Επίσης, 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου. Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και αρχές Απριλίου, θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, είπε ότι η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις, προς τη χώρα μας. Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι αρχές Απριλίου θα προστεθούν 272 εμβολιαστικά κέντρα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Covid-19, Pistopoitiko, Digital Certificate
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η ενεργοποίηση από σήμερα του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας, είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα είτε τέλος έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.