ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπής και απάτης μέσω Διαδικτύου στο Ρέθυμνο

Στο αστυνομικό τμήμα Μυλοποτάμου διενεργείται η προανάκριση της Ελληνίδας κατηγορούμενης, η οποία απέσπασε το ποσό των 2.200 ευρώ παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε μέσω διαδικτύου στο Ρέθυμνο και για την υπόθεση αυτή συνελήφθη Ελληνίδα κατηγορούμενη για το αδίκημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για υπόθεση που απασχόλησε τις αρχές, όταν στις 18 Μαρτίου 2021 άγνωστος δράστης παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, αναρτώντας αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με πώληση αυτοκίνητου, κατάφερε να πείσει τον παθόντα να του καταβάλει σε λογαριασμό που του υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στη συγκεκριμένη Ελληνίδα.

Κατόπιν παραγγελίας που εκδόθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας Ηλείας, χθες εντοπίστηκε και συνελήφθη η γυναίκα, ενώ πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της όπου βρέθηκε τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων με στοιχεία ανάληψης του αφαιρεθέντος ποσού που κατέθεσε ο παθόντας. Η προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Μυλοποτάμου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Πέραν αυτού, συνελήφθη επίσης στο Ρέθυμνο αλλοδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, μετά από έλεγχο των αστυνομικών του ΤΑΕ Μυλοποτάμου. Συγεκριμένα σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το συγκεκριμένο άνδρα που οδηγούσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα πραγματοποιησαν έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία, η οποία περιείχε 186 γραμμάρια κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκε και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Η προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Τέλος, εξιχνιάστηκε μια ακόμη υπόθεση ληστείας, η οποία διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο και για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος Έλληνα που κατοικεί στην πόλη του Ρεθύμνου. Πέραν της δικογραφίας που σχηματίστηκε για τη ληστεία, ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Πρόκειται για υπόθεση που απασχόλησε τις αρχές την 26η Φεβρουαρίου 2021, όταν άγνωστο άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, απέσπασε από Έλληνα το χρηματικό πόσο των 700 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα, τη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος ημεδαπός είχε διαπράξει την ληστεία. Η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λασίθι της Κρήτης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.
Ellada, Greece, Simai, Flag
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ελληνικό προξενείο στη Λυών τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στο Δημαρχείο της Λυών είχε αναρτηθεί, τιμητικά, η ελληνική σημαία, τόσο στην κλίμακα της επίσημης εισόδου όσο και στην αίθουσα υποδοχής. Σημαντική ήταν η συμμετοχή 13 γενικών και επιτίμων προξένων στη Λυών.
Trofima, Super Market, laxanika, lahanika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προαναγγέλθηκε η ίδρυση Παρατηρητηρίου Δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Σκοπός του νέου, ανεξάρτητου, φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί έξω από κάθε μορφής πολιτικές επιρροές, είναι η παρατήρηση, ανάλυση και καταγραφή, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, της απονομής της Δικαιοσύνης.