ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πετυχημένη η διμερής άσκηση των ενόπλων δυνάμεων με τη Σαουδική Αραβία

Η «Saudi - Hellenic Joint Exercise 21» αποδεικνύει στην πράξη τη συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας σε αμυντικό επίπεδο.

Η διμερής άσκηση «Saudi - Hellenic Joint Exercise 21» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία «Falcon Eye - 1» έλαβε χώρα από την Τρίτη 9 έως και την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε, ήταν η πρώτη φορά που μεταστάθμευσε προσωπικό και μέσα της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στην αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων τύπου air superiority / supremacy, καθώς και προστασία - προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι την 19η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου καθώς και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, ο οποίος πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η «Saudi - Hellenic Joint Exercise 21» συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των δυνάμεων που συμμετείχαν ενώ αποδεικνύει στην πράξη τη συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας σε αμυντικό επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trofima, Super Market, laxanika, lahanika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προαναγγέλθηκε η ίδρυση Παρατηρητηρίου Δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Σκοπός του νέου, ανεξάρτητου, φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί έξω από κάθε μορφής πολιτικές επιρροές, είναι η παρατήρηση, ανάλυση και καταγραφή, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, της απονομής της Δικαιοσύνης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.