ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
magazia-katastimata-emporio
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Δεν ανοίγει το εμπόριο και οι μετακινήσεις σε τρεις περιοχές

Το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα οδήγησε τους λοιμωξιολόγους να βάλουν εισηγηθούν την παράταση του κλεισίματος των καταστημάτων και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Αναβάλλεται το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου καθώς και οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα που βρίσκονται στο «βαθύ κοκκίνο» όπως εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ. Τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα είχε  οδηγήσει σε έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων καθώς υπήρχε προβληματισμός για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου στην απογευματινή ενημέρωση για τα κρούσματα, αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο, ενώ ο κορονοϊός δοκιμάζει ολόκληρο τον πλανήτη. Έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά του ιού στην επικράτεια, αλλά και για στοιχεία σταθεροποίησης.

Ο αριθμός των  κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα άγγιξε τα 19.000 νέα κρούσματα, με το δείκτη θετικότητας να φτάνει το 6,8%. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 27.000, με τα μισά να βρίσκονται στην Αττική. Χαρακτηριστικά είπε, ότι παρατηρείται σταθεροποίηση στην Ν. Ελλάδα και αύξηση κρουσμάτων στην Β. Ελλάδα. Ενδεικτικά στην Θεσσαλονίκη η αύξηση άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000. Επίσης έκανε λόγο για συστηματική αύξηση σε νησιωτικές περιοχές. Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει, τόνισε η κα Παπαευαγγέλου, αλλά πρόσθεσε ότι παρατηρείται σταθεροποίηση στις νέες εισαγωγές.

«Αυτή τη στιγμή στην επικράτεια νοσηλεύονται σε απλές κλίνες 5.200 ασθενείς», επισήμανε και έκανε λόγο για αυξητική τάση που παρατηρείται στην Μακεδονία στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Η καθηγήτρια είπε επίσης, ότι η σταθεροποίηση θα προηγηθεί της αποκλιμάκωσης της πίεσης του ΕΣΥ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρεία σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Π. Ε. Κοζάνης

H παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας, στον εμπορικό κόσμο και στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
emporio-katastimata-click inside-click away
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα, πώς θα γίνονται οι αγορές από σήμερα

H επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να αναρτά τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος. Στην περίπτωση του click away, πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών.