ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Β. Κικίλιας: 1,5 εκατ. εμβολιασμένοι μέχρι τέλος Απριλίου

Ο υπουργός Υγείας μαζί με τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκαν στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό αναφέροντας πως η «Επιχείρηση Ελευθερία» είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που έχει γίνει στη χώρα.

Το Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας  Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Οι δύο υπουργοί περιηγήθηκαν στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, συνοδευόμενοι από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, συνομίλησαν με το υγειονομικό προσωπικό και με πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη λειτουργία του.

Ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «αυτή η προσπάθεια είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα το οποίο έχει αποτολμηθεί ποτέ να οργανωθεί στη χώρα. Είναι μια συνολική, ομαδική προσπάθεια αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης που έρχεται και «δένει» τον εμβολιασμό, την οργάνωσή του, την ψηφιοποιήσή του, τις νέες τεχνολογίες, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα: το σεβασμό που δείχνουν οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό μας, στους συμπολίτες μας που έρχονται με τάξη, με οργάνωση, χωρίς καθυστέρηση να εμβολιαστούν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Πιερρακάκη για τη συμβολή και την πολύτιμη βοήθειά του σε όλο αυτό το project και όλους τους άλλους θεσμούς, Υπουργεία, φορείς που μας έχουν βοηθήσει σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι μια προσπάθεια η οποία προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς. Τον Απρίλιο θα έχουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς και φιλοδοξούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Θέλω να δώσω κουράγιο στους Έλληνες, να τους πω να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή, να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε».

Κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «η Επιχείρηση “Ελευθερία” είναι ένα τεράστιο υγειονομικό και εθνικό εγχείρημα. Όπως είπε και ο Υπουργός, είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Είναι η δυσκολότερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως.

Και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η οργάνωση, όλες οι παράμετροί της, οι ψηφιακές και κυρίως οι φυσικές παράμετροι, το πώς διεξάγεται, αποδεικνύουν ότι το εγχείρημα είναι πολύ πετυχημένο στη χώρα μας. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα στην Ευρώπη και στον κόσμο έτσι όπως εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή και μας διδάσκει πάρα πολλά μαθήματα, σε σχέση με το πόσο ευρύτερα θέλουμε να αλλάξουμε το Κράτος και την  εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα κατά της πανδημίας από Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ειδικά για τον ευάλωτο πληθυσμό και πρόσθεσε πως αναμένονται μέχρι τέλος του έτους τα νέα εμβόλια των Pfizer και Moderna.
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την 4η δόση για τις ηλικίες από 70 - 79 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή 15/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 - 69 ετών, ενώ έχουν, ήδη, κλειστεί περίπου 40.000 ραντεβού από πολίτες άνω των 80 ετών.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Πιθανό να επανέλθει το πρόστιμο στους άνω των 60 ετών

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η επιβολή του προστίμου είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 250.000 πολίτες άνω των 60 ετών να προσέλθουν για να εμβολιαστούν με την εμβολιαστική κάλυψη στο συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού να ξεπερνά πλέον το 90%.