ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:02:25 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πρόστιμο 8.000 ευρώ στο Notos για παράνομο άνοιγμα καταστήματος

Το γνωστό πολυκατάστημα παραβίασε την υπουργική απόφαση για την επαναλειτουργία της αγοράς, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ.

Πρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πολυκατάστημα Notos, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας, επειδή άνοιξε τη Δευτέρα για τους καταναλωτές, παρά το γεγονός ότι ύστερα από την κοινή υπουργική απόφαση για την επαναλειτουργία της αγοράς, εξαιρούνται τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το κλείσιμο του Νotos χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του πολυκαταστήματος. 

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε ρωτήσει την Παρασκευή αν επιτρέπεται να λειτουργήσει μετά τις αποφάσεις και έλαβε αρνητική απάντηση.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα τύπου shop in shop επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο στις περιοχές που δεν είναι στο «βαθύ κόκκινο», ενώ η Αττική είναι στο «βαθύ κόκκινο» εδώ και πολλές εβδομάδες.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε σχετικά: «Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Απορώ πώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να συνεργαστούμε και να τηρήσουμε τους κανόνες για να πάμε μπροστά». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ