ΓΔ: 1458.43 0.73% Τζίρος: 94.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:40:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πρόστιμο 8.000 ευρώ στο Notos για παράνομο άνοιγμα καταστήματος

Το γνωστό πολυκατάστημα παραβίασε την υπουργική απόφαση για την επαναλειτουργία της αγοράς, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ.

Πρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πολυκατάστημα Notos, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας, επειδή άνοιξε τη Δευτέρα για τους καταναλωτές, παρά το γεγονός ότι ύστερα από την κοινή υπουργική απόφαση για την επαναλειτουργία της αγοράς, εξαιρούνται τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το κλείσιμο του Νotos χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του πολυκαταστήματος. 

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε ρωτήσει την Παρασκευή αν επιτρέπεται να λειτουργήσει μετά τις αποφάσεις και έλαβε αρνητική απάντηση.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα τύπου shop in shop επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο στις περιοχές που δεν είναι στο «βαθύ κόκκινο», ενώ η Αττική είναι στο «βαθύ κόκκινο» εδώ και πολλές εβδομάδες.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε σχετικά: «Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Απορώ πώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να συνεργαστούμε και να τηρήσουμε τους κανόνες για να πάμε μπροστά». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τραπεζοκαθίσματα

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τα τραπεζοκαθίσματα στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής

«Θα είμαστε αρωγοί στις επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί από κάποιους -ευτυχώς λίγους- το πλιάτσικο του δημόσιου χώρου» προσέθεσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.
katatheseis, Apotamieysi, Xrima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 1,2 εκατ. ευρώ και έλεγχοι κατά του εργασιακού trafficking

Σε σύνολο 271 ελέγχων, διαπιστώθηκαν 165 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 188 πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας στο πλαίσιο των ημερών κοινής δράσης EMPACT, από τις αρχές επιθεώρησης εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες.
Fortigo, Truck
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα 428.700 ευρώ σε πούλμαν και ΚΤΕΛ

Οι έλεγχοι έγιναν σε επιβατικά (τουριστικά λεωφορεία / ΚΤΕΛ) και φορτηγά οχήματα που φέρουν ταχογράφο. Συνολικά διενεργήθηκαν 820 έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και διαπιστώθηκαν 365 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.