ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
covid-vaccine-themistokleous
Φώτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μ. Θεμιστοκλέους: Νέο ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών - Κοντά στις 53.000

Ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών αναμένεται να καταγραφεί εντός της ημέρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 47.000 δόσεις και μέχρις τέλος της ημέρας πιθανόν να ξεπεραστούν οι 53.000 και θα πρόκειται για ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ειδικότερα, έχουν χορηγηθεί συνολικά 1.847.000 δόσεις, ενώ με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 1.214.000, ποσοστό 11,56% και με τις δύο δόσεις 663.000, ποσοστό 6,31%.

Εκτός αυτού, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των εμβολίων, το οποίο όπως σημείωσε προχωρά κανονικά.

Τέλος, να αναφερθεί ότι σήμερα καταγράφηκαν 1.866 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανέρχεται σε 759 και τους νέους θανάτους σε 73.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο Πάσχα η αποκλιμάκωση της πανδημίας, εφικτή η άρση μέτρων

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα προβληματίζονται από το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. Ποια περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραμείνουν και μετά το Πάσχα.