ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Υπ. Εργασίας: Σε ισχύ οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης - Ποιοι εξαιρούνται

Oι βεβαιώσεις κίνησης που θα εκδίδονται μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 8/4/2021 έως και 30/4/2021, έχουν λήξη ισχύος την 30/4/2021.

Από χθες 8/4/2021 μπορούν να εκδίδονται βεβαιώσεις κίνησης για την εκτέλεση εργασίας εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων - επιτηδευματιών και μελών οργάνων διοίκησης, οι οποίες μπορούν να ισχύουν για χρονικό διάστημα έως δεκατεσσάρων ημερών από την ημερομηνία έκδοσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι βεβαιώσεις κίνησης που θα εκδίδονται μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 8/4/2021 έως και 30/4/2021, έχουν λήξη ισχύος την 30/4/2021.

Το υπουργείο Εργασίας θυμίζει ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:

  • καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,
  • τηλεργασία και
  • νόμιμη άδεια.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνει διαχειριστής στο Ταμείο της Αγροτικής, στον εισαγγελέα ο φάκελος

Οι εποπτικές αρχές, προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και διαπίστωσαν σειρά ελλείψεων και παρεκκλίσεων στον τρόπο λειτουργίας του, οι οποίες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.