ΓΔ: 889.2 -1.86% Τζίρος: 43.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:42:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΣΗΕΑ
Φώτο: ΕΣΗΕΑ

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Μένιου Φουρθιώτη κατέθεσε σήμερα η ΕΣΗΕΑ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, ο Μένιος Φουρθιώτης είχε πλαστές ταυτότητες και επικαλούνταν ότι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του Μένιου Φουρθιώτη ανακοίνωσε σήμερα η ΕΣΗΕΑ, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστές ταυτότητες σε υπουργεία και φορείς, επικαλούμενος κατ'αυτόν τον τρόπο ότι είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για τις πλαστές ταυτότητες που προσκόμισε σε Υπουργεία και Φορείς ο Μαίνανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, προκειμένου να διαπιστευθεί ως δημοσιογράφος, επικαλούμενος ότι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ μαζί με όλα τα τηλεοπτικά μέσα, τον ΕΔΟΕΑΠ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έγινε αποδέκτης προωθημένου μηνύματος Δικηγορικής Εταιρείας, με την οποία μας εγκαλεί  όλους για παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας, ζητώντας την παύση  της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέως της Μαίνανδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη και προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ενημέρωση, και δηλώνει για μία ακόμα φορά ότι θα σταθεί δίπλα σε όλους όσοι βρεθούν στο στόχαστρο οποιουδήποτε αμφισβητήσει το καθήκον τους για την εύρεση της αλήθειας.

Τέτοιου είδους προειδοποιήσεις δεν μας τρομάζουν και δεν μας σταματούν, αντίθετα μας ενώνουν και μας δυναμώνουν για την αντιμετώπιση όλων των πρωτοφανών καταστάσεων που βιώνουμε.

Επισημαίνεται ότι, όταν ο τηλεπαρουσιαστής κατέθεσε μηνύσεις για δήθεν παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων εναντίον εφημερίδων, ζητώντας να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των Διευθυντών και των συντακτών, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε αμέσως ανακοινώσεις και συνέδραμε τους συναδέλφους, όπου χρειάστηκε».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ