ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
aggelopoulou-daskalaki, ellada 2021
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Αγγελοπούλου: Στόχος μας είναι να γίνουν δράσεις όλο το χρόνο

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν δράσεις προκειμέου να δοθεί έμφαση στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης.

«Έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε ακόμη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου» ανάφερε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT Θεσσαλίας. Όπως πρόσθεσε, «στόχος μας είναι να γίνουν δράσεις όλο το χρόνο, σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο». 

Η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε σε μια σημαντική δράση που ετοιμάζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στις 8 και 9 Μαΐου, την ταυτόχρονη προβολή σε κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της Επανάστασης του 1821, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν. «Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τέτοια έκταση» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι η δράση θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του Εργαστηρίου Ευφυών Περιβαλλόντων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης. Οι πόλεις στις οποίες θα γίνουν οι προβολές είναι: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος, Τρίπολη,  Χανιά και Χίος. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κυρία Αγγελοπούλου στη σημασία του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής, καθώς η Επιτροπή δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Σημειώνεται ότι το Νομισματικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει μια συλλογή 14 συλλεκτικών νομισμάτων, τα οποία μπορεί η καθεμιά και ο καθένας να αποκτήσει ως μοναδικά ενθύμια της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. Η συλλογή περιλαμβάνει 2 διμεταλλικά νομίσματα που απεικονίζουν τα δύο πρώτα νομίσματα του Ελληνικού Κράτους, τον Φοίνικα και τη Δραχμή, 8 αργυρά νομίσματα με τις επεκτάσεις της ελληνικής επικράτειας και εμβληματικές προσωπικότητες που συνέδεσαν το όνομά τους με περιοχές της Ελλάδας, και 4 χρυσά νομίσματα με χαρακτηριστικές ελληνικές σημαίες.

«Ό,τι κάνουμε χρηματοδοτείται από τα έσοδα του Νομισματικού και του Χορηγικού μας Προγράμματος» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της Επιτροπής είναι μέσα από τις επετειακές δράσεις που θα αφήνουν μια παρακαταθήκη για το αύριο, όλα τα έσοδα να επιστρέψουν στην κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στη δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα εγκαίνια των οποίων αναμένεται να γίνουν το Σάββατο, παρουσία του Πρωθυπουργού, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. «Η Επιτροπή δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Για αυτό και αποφασίσαμε να χρηματοδοτήσουμε την έρευνα για ένα καινοτόμο ελληνικό φάρμακο κατά της covid-19 στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και να δωρίσουμε τις 18 κινητές κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες αργότερα, αν προκύψει ανάγκη, μπορούν να μεταφερθούν και αλλού». 

«Κεντρική μας απόφαση, ως Επιτροπή, ήταν να έχουμε μια ζύμωση με την κοινωνία και να διαμορφώσουμε μαζί της, με τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τα Πανεπιστήμια, τους ενεργούς πολίτες, το επετειακό πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων» τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η κυρία Αγγελοπούλου, επισημαίνοντας ότι, για αυτό το λόγο, αντιπροσωπείες της Επιτροπής επισκέφθηκαν 40 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Ερωτηθείσα σχετικά, η πρόεδρος της Επιτροπής εξήγησε τους τέσσερις άξονες που οριοθετούν το επετειακό πρόγραμμα και αφορούν την Επανάσταση του 1821, την πορεία των 200 χρόνων της σύγχρονης Ελλάδας, τα πρόσωπα που άφησαν το αποτύπωμά τους σε αυτούς τους δύο αιώνες και την ανάδειξη του 2021 ως παράθυρου για την Ελλάδα του μέλλοντος. 

Σχετικά με τον τελευταίο άξονα, αναφέρθηκε ειδικά στις αναπτυξιακές επετειακές προτάσεις δράσεων που κατέθεσαν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Επιτροπή -Περιφέρειες και Δήμοι από όλη την Ελλάδα- οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο υποβολής στον Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση. «Αυτό που ζητήσαμε από τους Δήμους και τις Περιφέρειες ήταν να υποβάλουν δράσεις που θα έχουν διάρκεια και αναπτυξιακό αποτύπωμα, δράσεις που θα μείνουν στον τόπο και στους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο μέρος αυτών των προτάσεων που λάβαμε έχουν αναπτυξιακά στοιχεία. Αφορούν έργα υποδομών, δράσεις ψηφιοποίησης, δράσεις για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και πολλά ακόμη».   

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τρέχουσας πανδημίας στη γονιμότητα

Τόσο η πανδημία όσο και οι οικονομικές επιπτώσεις από αυτήν έχουν αυξήσει το 2020 αλλά και το 2021 την προυπάρχουσα ανασφάλεια στα νεότερα ζευγάρια για την απόκτηση ενός παιδιού. Πολλά ζευγάρια μάλιστα δεν γνωρίζουν πότε θα αποκτήσουν παιδί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα από 60.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε 60.467 ανήλθαν τα οχήματα που πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, το τελευταίο 24ωρο. Ειδικότερα, από την Ελευσίνα, πέρασαν 33.600 οχήματα και από τις Αφίδνες 26.867.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίθριος ο καιρός με τοπικές βροχές, αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές αρχικά διευθύνσεις ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 και από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων - Έφτασε στα επίπεδα Απριλίου

Η άρση των περιορισμών και οι περισσότερες ελευθερίες δε συνεπάγονται επιστροφή στην κανονικότητα και την ανεμελιά της προ της πανδημίας εποχής. Είναι πολύ υπαρκτός ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά μπροστά σε καταστάσεις οδυνηρές, επισήμανε ο πρύτανης του ΑΠΘ.