ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
Φώτο: Shutterstock

Στάση εργασίας των δικαστών λόγω καθυστέρησης των εμβολιασμών τους

Η στάση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 20 Απριλίου μεταξύ 9 και 10 το πρωί, ενώ τονίζεται ότι «επιθυμούμε να μας δοθεί μια λογική εξήγηση για την αιτία που εξαιρούνται τόσο προκλητικά οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από τον εμβολιασμό».

Έπειτα από απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), οι δικαστές και οι εισαγγελείς κατέρχονται αύριο, Τρίτη, σε στάση εργασίας μιας ώρας (9 π.μ. έως 10 π.μ.) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μη έγκαιρο εμβολιασμό δικαστικών και εισαγγελέων, ενώ παράλληλα η ΕΔΕ η ζητεί να δοθεί εξήγηση για την αιτία που εξαιρούνται οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από τον εμβολιασμό.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τη σημερινή κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε με την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, καλεί τα μέλη της να απέχουν από τις συνεδριάσεις όλων των Δικαστηρίων αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021 από τις 09.00 μέχρι 10.00. Η ωριαία αυτή διακοπή συνεδριάσεων έχει συμβολικό χαρακτήρα και αναδεικνύει δημόσια ένα δίκαιο και λογικό αίτημά μας. Αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που δείχνει η Πολιτεία στο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων και στον έγκαιρο εμβολιασμό Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων.

Τα Δικαστήρια είναι χώροι μαζικής συγκέντρωσης εκατοντάδων πολιτών καθημερινά. Επιθυμούμε να μας δοθεί μια λογική εξήγηση για την αιτία που εξαιρούνται τόσο προκλητικά οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από τον εμβολιασμό τη στιγμή που επιτελούν το καθήκον τους στις δυσμενέστερες συνθήκες από την άποψη του κοινωνικού συγχρωτισμού.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών οφείλει να γνωστοποιήσει τα πρακτικά και το σκεπτικό της απόφασης με την οποία, ενώ δέχεται το αίτημα εμβολιασμού ενός μικρού αριθμού Εισαγγελέων, εντελώς αυθαίρετα εξαιρεί τη μεγάλη πλειοψηφία Δικαστών και Εισαγγελέων που εργάζονται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες.

Τα αρμόδια όργανα έχουν χρέος να επανεξετάσουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους ώστε η Δικαιοσύνη να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας χωρίς κίνδυνο της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, ένα ζήτημα για το οποίο ενημερώσαμε το υπουργείο Δικαιοσύνης και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή διαμαρτυρία και να στηρίξουν την προσπάθεια για ανάδειξη του αιτήματός μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 77χρονη για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια

Υπό κράτηση παραμένει η 77χρονη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης για παραβίαση περιοριστικού όρου που της απαγόρευε να πλησιάσει τον 82χρονο σύζυγό της. Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου του συζύγου.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κράτηση η 77χρονη για το θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη παραμένει 77χρονη, η οποία συνελήφθη μετά τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της. Κατηγορείται για παραβίαση περιοριστικού όρου. Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής για τα αίτια θανάτου.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Τέσσερις προφυλακισμένοι, 22 κατηγορούμενοι

Με τέσσερα εντάλματα προσωρινής κράτησης ολοκληρώθηκαν οι απολογίες 22 κατηγορουμένων για το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ. Οι απολογίες ενώπιον της Ανακρίτριας έγιναν Παρασκευή και Σάββατο.
Σύλληψη με χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα απάτης σε ΕΦΚΑ: Τέσσερις προφυλακίσεις μετά τις απολογίες

Τέσσερις κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους δύο λογιστές, ένας διαφημιστής και ένας πρώην παίκτης ριάλιτι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για απάτη σε βάρος του ΕΦΚΑ, ενώ 11 άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις και περιοριστικούς όρους.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι δίκες για Τέμπη θα γίνουν, η αλήθεια θα φανεί

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις δίκες στα Τέμπη, τονίζοντας πως εγγυάται τη διεξαγωγή τους και τη διαφάνεια, ενώ καταδικάζει με έντονο ύφος τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.