ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος συζήτησαν για τη λειτουργία εκκλησιών το Πάσχα

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε «θερμό» κλίμα έθεσε στο τραπέζι τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων τους, την περίοδο του Πάσχα, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Mε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε «θερμό» κλίμα έθεσε στο «τραπέζι» τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων τους, την περίοδο του Πάσχα, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το Πάσχα και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών και αφού είχε προηγηθεί η συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επ' αυτού, διευκρίνισε ότι «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε γνωστό ότι «Θα γίνει γύρω από τον ναό».

Οι  ανακοινώσεις για την απόφαση που θα ληφθεί θα γίνουν ίσως και αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ή το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας. Όλα δείχνουν ότι η Ανάσταση θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους, περίπου στις 21.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. 

Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε για το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαίων προβλέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ. και έως 20 πιστοί συνολικά, ενώ η ΔΙΣ έχει ζητήσει να ισχύει το μέτρο ενός ανά 15 τ.μ. και έως 100 συνολικά στους καθεδρικούς και τους μεγάλους ναούς.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kybernisi-nea dimokratia-ypourgiko symboulio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Χωρίς πρόβλημα η διαθεσιμότητα τον εμβολίων από τον Ιούνιο

«Έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε μια -πιστεύω δικαιολογημένη- ικανοποίηση ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και μπορέσαμε και τα καταφέραμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
mitsotakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self tests σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery στο τέλος της εβδομάδας

«Τα self tests είναι ένα πρόσθετο εργαλείο, το οποίο σε επίπεδο πληθυσμού μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό πρόσθετο όπλο, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού» τόνισε ο πρωθυπουργός.
kybernisi-nea dimokratia-ypourgiko symboulio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Η εκκλησία οφείλει να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα

«Ζητάμε τη συνεργασία της Εκκλησίας. Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θ' αναθεωρήσει τη στάση της», τόνισε κατά τη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
businessdaily-Mitsotakis-Ieronymos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία του κράτους με την Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε μεταξύ άλλων τη συνεργασία που απαιτείται ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος και επισήμανε ότι «ο καθένας έχει τις απόψεις του, μένει στις απόψεις του και παλεύει γι' αυτές».