ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kybernisi-nea dimokratia-ypourgiko symboulio
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Λάθος η απόφαση για «κλειστή» Λίγκα στο ποδόσφαιρο

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι πέραν όλων των άλλων αυτή η κίνηση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους φιλάθλους.

Αναφορά στις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κάνει, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δυνατότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση λιγοστών, εύπορων ευρωπαϊκών συλλόγων για συγκρότηση μίας κλειστής λίγκας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Για να το πω απλά και καθαρά, είναι λάθος. Οι φίλαθλοι δεν θα το αποδεχτούν», σημειώνει, στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός.

 

Υπενθυμίζεται ότι 12 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες να προχωρήσουν στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της UEFA και της FIFA. Οι 12 αυτοί σύλλογοι, μάλιστα, περνούν στην αντεπίθεση, απειλώντας με δικαστική προσφυγή τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τους τρεις «κολοσσούς» της Ισπανίας (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης), καθώς και οι Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους από την Ιταλία και έξι ομάδες από την Αγγλία (Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ) είναι τα ιδρυτικά μέλη μιας νέας κλειστής διοργάνωσης που θα ονομάζεται Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ (ESL).

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν 12 ιδρυτικά μέλη, στα οποία θα προστεθούν ακόμη, τρεις από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Και για να διεξαχθεί η Super League, θα υπάρχουν σε ετήσια βάση πέντε επίτιμοι προσκεκλημένοι.

Οι 20 ομάδες που θα συμμετέχουν κάθε χρόνο, θα χωρίζονται σε δύο ομίλους των δέκα, που θα παίζουν εντός κι εκτός έδρας μεταξύ τους, όπως συμβαίνει σε κάθε πρωτάθλημα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις, θα προκρίνονται στα προημιτελικά, ενώ ο 4ος και ο 5ος από κάθε όμιλο θα παίζουν διπλούς αγώνες, προκειμένου να συμπληρωθεί η τελική οκτάδα.

Ο τελικός της διοργάνωσης, θα διεξάγεται τον Μάϊο σε ουδέτερο έδαφος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Super league θα αρχίζει τον Αύγουστο. Οσον αφορά στις αγωνιστικές των δύο ομίλων, θα διεξάγονται τις καθημερινές, έτσι ώστε οι ομάδες να συμμετέχουν κανονικά στα εθνικά πρωταθλήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

panathinaikos_gipedo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για καταπολέμηση της βίας σε αγώνες

Υλοποιείται η αναγνώριση και λειτουργία μίας Λέσχης Οργανωμένων Οπαδών ανά έμβλημα ομάδας, όπως ακριβώς την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός όπως και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου (κάμερες) υψηλής ευκρίνειας σε κάθε περιοχή του γηπέδου.
Kyriakos Mitsotakis, Kiriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η επίσκεψη Ερντογάν ήταν ένα βήμα στην προσέγγιση των δύο χωρών

«Χρειάζεται χρόνος για να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης και αυτό θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε και το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και Μεσόγειο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
pao podosfairo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη από τους μετόχους με 9,8 εκατ. ζητά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Το εν λόγω ποσό είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ τις δύο τελευταίες ΑΜΚ ύψους 9,5 εκατ. ευρώ η κάθε μία, που είχαν προκηρυχθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και στις 19 Ιουνίου 2023 αντίστοιχα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμφωνία ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ομίλου Ιnfotrust με τρία νέα ειδικά προϊόντα

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Infotrust, θα προσφέρει τα προϊόντα «ΠΑΟΚ Ασφάλεια», «ΠΑΟΚ Υγεία» και «ΠΑΟΚ Ενέργεια» στους φιλάθλους της ομάδας που υπολογίζονται σε 1,5-2 εκατομμύρια εντός και εκτός Ελλάδας.