ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
european union-europi-europe-komision
Φώτο: Shutterstock

Κομισιόν: Διαγωνισμός «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους» με βραβεία 450.000 ευρώ

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το λεγόμενο «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους» είναι ένα οικολογικό, οικονομικό και πολιτιστικό σχέδιο που στοχεύει στον συνδυασμό του σχεδίου (design), της βιωσιμότητας και της προσβασιμότητας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να ενισχύσει τις βιώσιμες ιδέες και δίνει για το λόγο αυτό βραβεία συνολικής αξίας 450.000 ευρώ στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους»

Βραβεία θα δοθούν σε ιδέες που αντιπροσωπεύουν τις αξίες του «Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους»: την αειφορία, την αισθητική και την κοινωνική ένταξη. Η αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σήμερα ότι μπορεί οι ιδέες να αφορούν έπιπλα ή μόδα, καθώς επίσης και τρόφιμα ή έργα τέχνης.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το λεγόμενο «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους» είναι ένα οικολογικό, οικονομικό και πολιτιστικό σχέδιο που στοχεύει στον συνδυασμό του σχεδίου (design), της βιωσιμότητας και της προσβασιμότητας.

Το «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους» αναζητά πρακτικές απαντήσεις στο ερώτημα πώς μπορεί να είναι η σύγχρονη ζωή σε αρμονία με τη φύση, κάτι που θα συμβάλλει επίσης στην «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», η οποία αποσκοπεί στο να καταστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Θα βραβευθούν υπάρχουσες ή νέες ιδέες σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες. Κάθε μία από αυτές θα βραβεύεται με συνολικά 45.000 ευρώ. Στην κατηγορία «Κτίριο υπό την έννοια της κυκλικής οικονομίας», για παράδειγμα, θα απονέμονται βραβεία σε υποδειγματικές ιδέες που καταδεικνύουν την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών. Η κατηγορία «Προϊόντα και τρόπος ζωής» αφορά σε διαδικασίες που συμβάλλουν σε έναν βιώσιμο, ελκυστικό και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο ζωής.

Εκτός από όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 31 Μαΐου και πολίτες από τρίτες χώρες, εφόσον τα έργα τους έχουν αναπτυχθεί στην ΕΕ ή βρίσκονται σε αυτήν.

Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται στο κίνημα Μπάουχαους που γεννήθηκε στην ανατολικογερμανική πόλη Βαϊμάρη το 1919 από τον αρχιτέκτονα Βάλτερ Γκρόπιους. Το Μπάουχαους εξακολουθεί να θεωρείται ως σήμερα σε όλο τον κόσμο το σύμβολο του μοντερνισμού και η Σχολή αρχιτεκτονικής, τέχνης και σχεδίου (design) με την μεγαλύτερη επιρροή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω γυρισμάτων αμερικανικής ταινίας

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η παραγωγή του «Dirty Angels» έχει κόστος της τάξης των 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν στην περιοχή αρμοδιότητάς του.
theatro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα μεταδοθούν σε 80 χώρες από το Mezzo

Η συνεργασία της ΕΛΣ με το Mezzo ξεκίνησε το 2020 με τη βιντεοσκόπηση του «Βότσεκ» του Άλμπαν Μπεργκ σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Ολιβιέ Πυ, με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στον ομώνυμο ρόλο.
trikala
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Εγκαινιάζεται η ανακαινισμένη εβραϊκή συναγωγή την ερχόμενη Παρασκευή

Θα υπάρξουν ύμνοι από τη Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ανακήρυξη επιτίμων μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων, έκθεση φωτογραφιών της αναστήλωσης, κ.ά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από σήμερα η κατάθεση αιτήσεων για τις επιταγές θεάτρου της ΔΥΠΑ

Συνολικά θα εκδοθούν έως 220.000 επιταγές, με βάση τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων από τους παρόχους. Η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο στα 15 ευρώ για τις κεντρικές σκηνές και στα 12 ευρώ για τις παιδικές σκηνές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών (1956) στην ταινία της Φίνος Φιλμς, «Η άγνωστος».