ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:04:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Crete
Shutterstock

Ισχυρό διαβατήριο για τον τουρισμό το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη σημασία που έχει για τον τουρισμό στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

 «Ισχυρό διαβατήριο για τον τουρισμό στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού» επισήμανε σε παρέμβαση του για τον τουρισμό, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης της Επιτροπής ΝΑΤ για τους φυσικούς πόρους, στο πλαίσιο της Επιτροπής των Περιφερειών.

Προσκεκλημένος σε συνεδρίαση για τον τουρισμό και το μέλλον του, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, ο κ. Αρναουτάκης κλήθηκε να καταγράψει τη θέση του για την κρίσιμη αυτή καμπή για τον τουρισμό στην Ευρώπη και στις Περιφέρειές της. «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, τονίζοντας επίσης ότι «πριν από λίγες ημέρες, ξεκίνησε στην Ελλάδα μία ακόμα ιδιαίτερη τουριστική περίοδος, η πορεία της οποίας απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η γνώση που αποκτήθηκε, μας διδάσκει πώς πρέπει να κινηθούμε. Μας επιβάλλει να αξιοποιήσουμε την ιατρική επιστήμη, την ψηφιακή τεχνολογία, τις πολιτικές πρόληψης της πανδημίας, προκειμένου να σχεδιάσουμε βήμα-βήμα τον οδικό χάρτη της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς». 

Ο κ. Αρναουτάκης μίλησε επίσης για την ετοιμότητα και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στο νησί και υπογράμμισε τη συνέργεια που κτίζει τείχος προστασίας στην Κρήτη. «Στο νησί μας οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι επιχειρηματίες του κλάδου επέδειξαν ιδιαίτερη υπευθυνότητα. Σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τους υγειονομικούς και τους τουριστικούς φορείς, χτίσαμε ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας. Τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι να προχωρήσουμε συντεταγμένα και με ασφάλεια, επιδεικνύοντας την ίδια ετοιμότητα. Πράγματι, έφτασε η στιγμή που η χώρα μας, υποδέχεται τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Έχει συνεπώς την υποχρέωση, να αποτελέσει για εκείνους έναν υγειονομικά ασφαλή προορισμό. Οφείλει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, επιταχύνοντας το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η τουριστική κίνηση

Και τον Σεπτέμβριο η τουριστική σεζόν στη Ρόδο συνεχίζεται σε υψηλά στάνταρ και στόχος όλων είναι να διαρκέσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού τα έσοδα από τον τουρισμό είναι η κινητήρια δύναμη του νησιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΑ: Υποχρεωτικό το τεστ για ανεμβολίαστους ταξιδιώτες από 13 χώρες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αφορά ταξιδιώτες από Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γεωργία, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Ρωσία και Τουρκία.