ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Koronoios, Emvolia, Emvoliastiko Kentro Elliniko
Φωτο: George Vitsaras/ SOOC

Ραντεβού από σήμερα για τους 30-34 ετών και με τα τέσσερα εμβόλια

Σήμερα  εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών  με το μονοδοσικό της  Johnson & Johnson, πολίτες άνω των  30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια,  πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Άνοιξε  η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34  ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή, Pfizer, Moderna,  AstraZeneca  και  Johnson & Johnson.  

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε  η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις  21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. 

Σήμερα  εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών  με το μονοδοσικό της  Johnson & Johnson, πολίτες άνω των  30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια,  πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.  

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.  Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάρμακα και χάπια
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Εξετάζονται νέα εμβόλια και θεραπείες για τον ιό Έμπολα

Ο ΠΟΥ εξετάζει διαθέσιμα εμβόλια και φάρμακα για την επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που έχει προκαλέσει 131 θανάτους, και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς εμβέλειας.
Εμβόλιο και ένεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Τα εμβόλια είναι ασφαλή κι αποτελεσματικά για όλες τις ηλικίες

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού (19-25/4/2026) υπενθυμίζει την αξία των εμβολίων στην πρόληψη, με οφέλη για όλες τις ηλικίες. Τα εμβόλια προλαμβάνουν άνω των 30 ασθενειών και έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές διαχρονικά, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.