ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική σε περιοχή της Κρήτης

Μάχη με τις φλόγες που έχουν σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή δίνει η Πυροσβεστική στην περιοχή Σεμπρώνα Χανίων στη Κρήτη.

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει λήξει και η αντιπυρική περίοδος στη χώρα καθώς νέα πυρκαγία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Κρήτη με τους ανέμους να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των ανρώπων της Πυροσβεστικής που δίνουν ακόμη μια γενναία μάχη με τις φλόγες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 10:00, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή κοντά στον Σέμπρωνα Χανίων. Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα και προσωπικό 30 ανδρών της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμει και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Υπενθυμίζουμε πως σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν σήμερα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά τμήματα της χώρας, με την έντασή τους να φθάνει τα οκτώ μποφόρ και τοπικά τα εννέα μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στη θάλασσα των Κυθήρων και στο Καρπάθιο Πέλαγος.

Οι θυελλώδεις άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας και εξάπλωσης πυρκαγιάς στα νησιά του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν πολύ υψηλή έως ακραία επικινδυνότητα είναι η Αττική, η Κεντρική και Νότια Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, η Νότια Κρήτη, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και τοπικά περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι θυελλώδεις βοριάδες ενδεχομένως επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και σημαντικό ύψος κύματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα καταγγελιών που αφορά μέτρα πυροπροστασίας

Οι πολίτες μέσω μιας απλής διαδικασίας στο gov.gr θα μπορούν να υποβάλλουν την αναφορά τους σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας που έχουν λάβει επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις. Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό δόγμα για τις πυρκαγιές

«Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε μία ομάδα, έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο, με πολλές προκλήσεις» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.