ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
self test
Φώτο: Shutterstock

Δύο τεστ την εβδομάδα σε εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση

Το ένα από τα δύο τεστ θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εργαστηριακό rapid test και θα γίνεται με την ευθύνη του εργαζόμενου, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Μία φορά την εβδομάδα και με δική τους ευθύνη θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση, ενώ άλλη μία φορά θα υποβάλλονται σε self test, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του.

Σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2, από το υπουργείο επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1) Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δύο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

2) Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.

Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

3) Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της  Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr

4) Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) τη μία δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

gynaikes-isotita-ergasia-ceo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία Lidl Ελλάς και HOPEgenesis για τις εργαζόμενες γυναίκες

Η καμπάνια «Γυναίκα - Καριέρα - Οικογένεια» θα εστιάζει στην προβολή γυναικών, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς και συνδυάζουν καριέρα, οικογένεια και κοινωνική παρουσία.
kindergarden
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι εγγραφές παιδιών με κρατικά voucher σε βρεφονηπιακούς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καταφέρνει να μην αφήσει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και, σε σχέση με το 2019, να εντάξει 15.000 περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την ενίσχυση κοινωνικής προστασίας

Δημιουργείται Εθνικό Σύστημα Καταγραφής και Παρακολούθησης Αναφορών, το οποίο θα είναι ο συντονιστικός μηχανισμός, μέσω του οποίου θα γίνεται η καταγραφή των γνωστοποιήσεων των περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων.
astynomia-elegxos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 135.000 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/μη τήρηση αποστάσεων, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου, απουσία πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.