ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Απορρίματα
Φωτο: Shutterstock

Έτοιμη σε δύο χρόνια η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Ζάκυνθο

Όπως ανέφερε ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος από το 2019 έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων, λειτουργούν πέντε Μονάδες και κατασκευάζονται οκτώ, μια εκ των οποίων είναι και αυτή της Ζακύνθου.

Σε δύο χρόνια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη θέση Λίβα, στη Ζάκυνθο, όπως διαπίστωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο. Όπως έγινε γνωστό, ακολούθησε αυτοψία στον παλαιό ΧΥΤΑ στον Σκοπό, ο οποίος χρήζει άμεσης αποκατάστασης και απαιτείται η συνεργασία όλων για την επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σε διάφορους οικισμούς όπου παρατηρείται ζήτημα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων, συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της Περιφέρειας, ενώ είχε και συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Ζακύνθου, Νικήτα Αρτάκη.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, την Αικατερίνη Μοθωναίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων και Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού και τον Τεχνικό Διευθυντή του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, Θοδωρή Κάρδαρη, δήλωσε:

«Η προσέγγιση του αύριο στην διαχείριση των αποβλήτων αφορά στην πρόληψη δημιουργίας τους, την επανάχρηση και την ανακύκλωση των υλικών με σωστή διαλογή στην πηγή, την ανάκτηση και την ενεργειακή τους αξιοποίηση και η κοινωνία σε αυτή την προσπάθεια είναι αρωγός. Η χώρα, τα τελευταία δύο χρόνια, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων, λειτουργούν πέντε Μονάδες και κατασκευάζονται οκτώ, μια εκ των οποίων είναι και αυτή της Ζακύνθου. Η Ζάκυνθος, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα έχει μια σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων η οποία θα την εντάξει γρηγορότερα στις αρχές της κυκλικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει οριστικά το 2025 η χωματερή της Φυλής διαβεβαιώνει η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή «ανακρίβειες» σε δημοσίευμα δίνει διευκρινίσεις για τη νέα πολιτική διαχείρισης των απορριμάτων και τη νέα τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα και 400 καφέ κάδους ενισχύθηκαν οι Δήμοι Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020», παραδόθηκαν δύο ειδικά απορριμματοφόρα και 280 καφέ κάδοι στην Καλλιθέα και ένα απορριμματοφόρο και 120 κάδοι στο Π. Φάληρο.