ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypourgeio ergasias
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Παράταση για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας του Αυγούστου

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του, από τις 7 Αυγούστου οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στο σύστημα ΠΣ «Εργάνη» με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για το χρονικό διάστημα από 1 έως και 6 Αυγούστου 2021 θα μπορούν να υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που αφορούν είτε όλο τον Αύγουστο, είτε μέρος αυτού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του «Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως και 6  Αυγούστου 2021. Από 7 Αυγούστου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων».

Υπενθυμίζουμε πως το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα, ότι μπορούν να το αξιοποιήσουν μόνο οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους κλάδους οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους, υπηρεσίες παιδοτόπου και υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις. 

Οι εν λόγω επιχειρήσεις  (για τις οποίες δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας) μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους που είχαν προσληφθεί έως και την 31η Μαρτίου 2021

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

82.30: Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων 

88.10.11: Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους

93.29.19.05: Υπηρεσίες παιδοτόπου

94.99.16: Υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων, σε περίπτωση πενταψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων, κ.ο.κ.

Διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει το όριο των 16 ωρών εργασίας  εβδομαδιαίως, ούτε το κριτήριο τζίρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσακλόγλου: Το ποσό των επιδομάτων μητρότητας ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Για το μέτρο της εξαήμερης εργασίας, τόνισε ότι, «κατηγορητικά δεν τίθεται θέμα επέκτασης ή γενίκευσης του μέτρου της εξαήμερης εργασίας. Αφορά ορισμένες επιχειρήσεις, κυρίως συνεχούς ροής».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορηγούνται άδειες διαμονής σε μετανάστες που έχουν εργοδότη

Η εν λόγω ρύθμιση, δεν νομιμοποιεί και δεν δίνει κανένα δικαίωμα σε μη νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα πέρα από την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για όσους διαμένουν επί μακρόν εδώ πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2023.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Αυστηρότερα μέτρα για προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ η ρύθμιση των συνθηκών εργασίας σε περιπτώσεις έκθεσης σε έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να συνοδεύεται με αυστηρές κυρώσεις και εντατικοποίηση των έγκαιρων ελέγχων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Σύμφωνα με απόφαση του υπ. Εργασίας, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει υποχρεωτική παύση εργασιών μεταξύ 12-17:00 σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός εκείνο το χρονικό διάστημα.