ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Δεν αναστέλλει τη λειτουργία του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Δεν αναστέλλει τη λειτουργία του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και θα τιμήσει την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δηλώνει ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεν αναστέλλει τη λειτουργία του και «με εκδηλώσεις που διοργανώνει θα τιμήσει την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», δηλώνει ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς εάν επιβεβαιώνει φήμες, που -στον απόηχο των γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ- διακινήθηκαν σήμερα στην πανεπιστημιακή κοινότητα σχετικά με την πρόθεση για «lock- out» στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια ενόψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο απάντησε: «Η ακαδημαϊκή κοινότητα -καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι- περιφρουρεί το πανεπιστήμιο και πιστεύουμε ότι στις 18 του μηνός δε θα βγούμε λαβωμένοι». Διαβεβαίωσε δε πως η εκπαιδευτική διαδικασία δεν επηρεάζεται από τους σχεδιασμούς της Πολιτείας και τα μαθήματα σε όλες τις Σχολές γίνονται κανονικά.

Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μία ημέρα μετά την ανακάλυψη εντός του Ιδρύματος «ορμητηρίου» για επεισόδια και επιθέσεις ο πρύτανης του ΑΠΘ παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων ότι «η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμιά μας».

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που ομάδα ατόμων προκάλεσε χθες το βράδυ σε δύο δίκυκλα της υπηρεσίας φύλαξης του ΑΠΘ διευκρίνισε πως τα άτομα αυτά δεν είχαν σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα, ούτε συμμετείχαν στην πορεία φοιτητικών συλλόγων για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, που έγινε την ίδια ώρα με το εν λόγω περιστατικό, το οποίο, όπως εξήγησε, «δεν κρίνεται ως σοβαρό».

Σχετικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει το ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου ανέφερε πως λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς και ότι για τη διοργάνωσή τους εργάζονται από κοινού ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), «για να τιμήσουμε τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και τα μηνύματα της εξέγερσης». Όπως υπογράμμισε, κεντρικός στόχος της διοίκησης του ΑΠΘ είναι «το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και για τον λόγο αυτό ελπίζουμε ότι η εκδήλωση θα αγκαλιαστεί από τους φοιτητές μας, τους συλλόγους τους, τους καθηγητές, αλλά και από απλούς πολίτες, οικογένειες με παιδιά, ώστε όλοι μαζί να τιμήσουμε ουσιαστικά τα μηνύματα της εξέγερσης, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με θλιβερές εικόνες καταστροφής στη δημόσια περιουσία, που συχνά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ Θεσσαλονίκης: Νέα πύλη εισόδου με έμφαση στην εξωστρέφεια

Εγκαινιάστηκε η νέα, συμβολική πύλη εισόδου του ΑΠΘ, παρουσία πανεπιστημιακής κοινότητας. Στόχος της είναι η ενίσχυση της σχέσης με την πόλη. Στα πλάνα, και η ενεργειακή αναβάθμιση και αναμόρφωση του campus.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΑΠΘ καλωσορίζει τους πρωτοετείς με μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη

Το ΑΠΘ διοργανώνει γιορτή υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στις 20/10 στο Nick Galis Hall, με ενημερωτικά περίπτερα, μουσική, χορό και διαδραστικές δράσεις, για να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο και τις ευκαιρίες του.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε η ομότιμη καθηγήτρια Βιολογίας ΑΠΘ Στυλιανή Κοκκίνη

Απεβίωσε η ομότιμη καθηγήτρια Βιολογίας ΑΠΘ, Στυλιανή Κοκκίνη, πρωτοπόρος στη Συστηματική Βοτανική. Το Τμήμα Βιολογίας πενθεί για την απώλεια και τιμά την προσφορά και το έργο της στους τομείς της χημειοταξινόμησης και εθνοβοτανικής.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του ΑΠΘ

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την ανάγκη θεσμικής αναγνώρισης και βελτίωσης των συνθηκών για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του ΑΠΘ, δεσμευόμενη για κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα Πρύτανη ΑΠΘ Κυρ. Αναστασιάδη στους νέους φοιτητές

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Κυριάκος Αναστασιάδης, καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές, τονίζοντας τις υψηλές επιδόσεις και τη μεγάλη ζήτηση των σχολών, και εκφράζει τη βεβαιότητα για διεθνή αναγνώριση του ιδρύματος.