ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Εμβολιάζει τους αστέγους ο δήμος Αθηναίων, 60% πλήρως εμβολιασμένοι

«Για όλους εμάς στον δήμο Αθηναίων η μέριμνα και φροντίδα των ανθρώπων, που είτε από ανάγκη είτε και από επιλογή ζουν στο δρόμο, είναι η πεμπτουσία της αποστολής της τοπικής αυτοδιοίκησης» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σημαντικό είναι το ποσοστό εμβολιασμού των φιλοξενουμένων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, το 68% των φιλοξενουμένων του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 60% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, το 60% των φιλοξενουμένων του Υπνωτηρίου έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού στην Εστία των Αθηνών φτάνει το 50%.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές και με εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να φιλοξενήσει ως και 400 αστέγους, παρέχοντας σε καθημερινή βάση ασφαλή στέγη, τροφή, νερό αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κάθε άνθρωπο που ζει στον δρόμο και αισθάνεται μόνος. «Για όλους εμάς στον δήμο Αθηναίων η μέριμνα και φροντίδα των ανθρώπων, που είτε από ανάγκη είτε και από επιλογή ζουν στο δρόμο, δεν είναι μια ακόμη "κοινωνική δράση". Είναι η πεμπτουσία της αποστολής της τοπικής αυτοδιοίκησης» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταξη Μπακογιάννη: Η πρόεδρος του ΔΣ δεν στάθηκε στο ύψος του ρόλου της

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει ξανά τη Δέσποινα Λιμνιωτάκη για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας πως δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στα καθήκοντα του θεσμικού της ρόλου.
Γυναίκα CEO σε γραφείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Αθηναίων: Προτάσεις για θεσμική κατοχύρωση άδειας μητρότητας σε αιρετές

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για θεσμικά μέτρα διευκόλυνσης των εγκύων και λεχώνων αιρετών, ζητώντας αλλαγές στη νομοθεσία ώστε η μητρότητα να μη δυσχεραίνει τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Αθηναίων: Συναινετικές λύσεις για τα Προσφυγικά Αλεξάνδρας

Μέσα σε ένταση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ενέκρινε νέο ψήφισμα για τα Προσφυγικά Αλεξάνδρας. Ζητά διακοπή της σύμβασης Περιφέρειας και αναστολή της απεργίας πείνας, ενώ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Ν. Χαρδαλιά.