ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mosquito
Shutterstock

Ανατ. Αττική: 17ος κύκλος ψεκασμών για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Περιφέρεια και δήμοι έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα εντός του αστικού ιστού, διενεργώντας καθαρισμό και ψεκασμούς σε όλα τα φρεάτια των όμβριων υδάτων όπως και σε σημεία με στάσιμα νερά.

Με τον 17ο κύκλο εφαρμογών εγκεκριμένου βιολογικού σκευάσματος από εδάφους, συνεχίζεται το πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών (προνυμφοκτονία), από την Περιφέρεια Αττικής, σε περιοχές-εστίες, περιαστικά όλων των δήμων της Ανατ. Αττικής, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών.

Παράλληλα με την περιφέρεια, όλοι οι δήμοι έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και την υποχρέωση να υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα εντός του αστικού ιστού, διενεργώντας καθαρισμό και ψεκασμούς σε όλα τα φρεάτια των όμβριων υδάτων όπως και σε σημεία με στάσιμα νερά. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, Θ. Αυγερινός, υπενθυμίζει ότι εκτός από την περιφέρεια και τους δήμους που μεριμνούν ανελλιπώς για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, «πολύ σημαντικό είναι να φροντίζει και ο κάθε πολίτης για τον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής τους στην αυλή ή στον κήπο του».

Τέτοιες εστίες, υπενθυμίζει ο κ. Αυγερινός, είναι: Τα λιμνάζοντα ύδατα στις αυλές (πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες κλπ), οι φραγμένες υδρορροές, τα πεταμένα λάστιχα των αυτοκινήτων, τα θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, τα φρεάτια όμβριων υδάτων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής και Σύνδεσμοι Δήμων για την προστασία των δασών

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε οτι «ο Υμηττός, το Όρος Αιγάλεω, το Ποικίλο όρος, η Πεντέλη και η Πάρνηθα αντιπροσωπεύουν τα τελευταία φυσικά αποθέματα της Αττικής, και μετά το φετινό καλοκαίρι δεν υπάρχουν περιθώρια νέων «απωλειών».
athina-atmosfaira
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλές οι συγκεντρώσεις σωματιδίων στην ατμόσφαιρα σήμερα στην Αττική

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παρατηρήθηκε πλέον γενικότερη βελτίωση των επιπέδων σωματιδιακής ρύπανσης σε όλο το Λεκανοπέδιο.
dimos athinaion-kathariotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Άνω Κυψέλη

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας δεν έχουν σταματήσει καθ'όλη τη διάρκεια της πανδημίας να φροντίζουν το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, αξιοποιώντας τα σύγχρονα πλυστικά μέσα που έχουν στη διάθεση τους.