ΓΔ: 1063.15 -0.12% Τζίρος: 23.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:55:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πορείες εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης - ένταση στο Σύνταγμα

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές. Πορεία διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης πραγματοποίησαν και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου.

Ένταση προκλήθηκε απόψε κατά τη πορεία εκπαιδευτικών προς το Σύνταγμα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 800 άτομα προσπάθησαν να κλείσουν την Αμαλίας και τότε αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη νερού από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας, τον «Αίαντα».

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές. Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνων να κηρύξει παράνομη την αποχή που κήρυξαν για την αξιολόγηση, κάλεσαν σήμερα σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης πραγματοποίησαν και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου.

“Όχι στην αξιολόγηση,το σχολείο επιχείρηση και την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου” αναγραφόταν στο πανό των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που ήταν στην κεφαλή της πορείας. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά την δικαστική απόφαση με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετοχή και της ΔΟΕ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο

Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στις 13:00 στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια, «ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, του υπουργείου Παιδείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αύριο στο κέντρο της Αθήνας

Οι ομοσπονδίες ζητούν μείωση των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για κάλυψη των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρά κυβερνητικά σχήματα ονειρεύονται οι Έλληνες για το 2040

Σύμφωνα με έρευνα οι περισσότεροι Έλληνες δείχνουν εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς και ζητούν από αυτούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να επιφέρουν θετικές αλλαγές στις ζωές των πολιτών.