ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EODY, Arkoumaneas, Koronoios
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΟΔΥ ο Π. Αρκουμανέας

Ο πρώην επικεφαλής του ΕΟΔΥ στην επιστολή του δηλώνει ότι ο ΕΟΔΥ εμπνέει πλέον αίσθημα απόλυτης εμπιστοσύνης στους πολίτες και έκανε αναφορά στη σημασία της δημιουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Υπέβαλλε επισήμως την παραίτηση του από την προεδρία του ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να την αποδέχεται και να τον ευχαριστεί για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην επιστολή του, ο πρώην επικεφαλής του ΕΟΔΥ έκανε έναν απολογισμό της θητείας του και σημειώνει πως τίμησε το αξίωμα που το εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση.

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Αρκουμανέας παρουσιάζει την επιστολή παραίτησης, αναφέροντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους. Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Ο κ. Αρκουμανέας στην επιστολή του αναφέρει πως πραγματοποιήθηκε ένα ευρύ πλάνο ενεργειών που στήριξαν τους πολίτες αναδεικνύοντας τη ζωτική σημασία ενός φορέα όπως ο ΕΟΔΥ που εμπνέει πλέον αίσθημα απόλυτης εμπιστοσύνης στους πολίτες. Υπογράμμισε ότι ενισχύθηκε η συνεργασία με διεθνείς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το CDC και το ECDC ενώ έκανε αναφορά και στη δημιουργία Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) που αποδείχθηκαν ένα από τα πιο σημαντικά όπλα της χώρας στη μάχη με την πανδημία. Σημείωσε και την δημιουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων που λειτουργεί όλο το 24ωρο και μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί σε περίπου 4 εκατ. κλήσεις .

Για το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) του ΕΟΔΥ και τα Περιφερειακά εργαστήρια, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι μετετράπησαν σε κεντρικούς πυλώνες των εργαστηριακών και επιστημονικών προγραμμάτων της χώρας. «Εξασφαλίσαμε και υλοποιούμε επενδυτικό σχέδιο ύψους 15 εκατ. ευρώ που θα αναδείξουν το ΚΕΔΥ στο πλέον σύγχρονο εργαστήριο της χώρας και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EODY
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Νέος επικεφαλής του ΕΟΔΥ ορίστηκε ο καθηγητής Θ. Ζαούτης

Ο κ. Ζαούτης είναι καθηγητής Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ, ενώ από την έναρξη της πανδημίας είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, του Υπουργείου Υγείας.