ΓΔ: 1065.09 0.06% Τζίρος: 31.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:24:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sxolika Gevmata
Φωτο: Shutterstock

Στα 90,1 εκατ. ο προϋπολογισμός για δωρεάν γεύματα στα σχολεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Εργασίας, ο προϋπολογισμός είναι σημαντικά αυξημένος, ενώ η διανομή θα ξεκινήσει, σε συνεργασία με το υπ. Παιδείας, από τα μέσα Οκτωβρίου.

Με αυξημένο προϋπολογισμό, 90,1 εκατ. έναντι 73.5 εκατ. ευρώ το 2020-2021, ξεκινά το Πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  για το 2021-2022. Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν πάνω από 224.300 μαθητές σε 1.621 σχολικές μονάδες.

Σε ανακοίνωσή του το υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τονίζει ότι φέτος εντάχθηκαν 268 περισσότερες σχολικές μονάδες και θα μοιραστούν 40.000 περισσότερες μερίδες φαγητού σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του  Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  που υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ, στηρίζει την ελληνική οικογένεια, με την παροχή ζεστού φρεσκομαγειρεμένου μεσημεριανού γεύματος  που ακολουθεί  τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Αναβαθμίζουμε και βελτιώνουμε ουσιαστικά το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων:

  • με νέο διατροφολόγιο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των παιδιών
  • με αναβαθμισμένες προδιαγραφές ως προς τον τρόπο παρασκευής και διανομής των γευμάτων
  • με  ανακυκλώσιμα μαχαιροπήρουνα  σε ειδική θήκη 
  • με προσθήκη ειδικών σημάνσεων για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας του γεύματος
  • με πληροφορίες για το τα συστατικά του γεύματος  και την διατήρηση του φαγητού

Η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας από τα μέσα Οκτωβρίου 2021.

Για την έναρξη του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» η Υφυπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Στο Υπουργείο Εργασίας, κάνουμε σημαία μας την παιδική προστασία, την οποία υλοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο. Συνεχίζουμε αλλά και ενισχύουμε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων αυξάνοντας κατά  22,6%  τον προϋπολογισμό, κατά 21% τον αριθμό  σχολικών γευμάτων και προσθέτοντας επιπλέον 270 σχολεία. Κάνουμε πράξη την κοινωνική πολιτική, προσφέροντας γεύματα σε περισσότερα από 224.300 παιδιά. Είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και διασφαλίζουμε το μέλλον της χώρας μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας, θα πάρουν 1.840 ευρώ οι δικαιούχοι

Οι γυναίκες που δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα μπορούν με την αίτηση να κερδίσουν τρία επιπλέον μηνιαία επιδόματα, που ισούνται με τον κατώτατο μισθό, όπως αυτός κάθε φορά καθορίζεται.