ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άνθρωπος με ομπρέλα βροχή
Φώτο: Shutterstock

Σε εφαρμογή το 112 σε Ιόνιο και Δυτ. Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τα φαινόμενα να αναμένεται να ενταθούν μέχρι και την Παρασκευή.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Μπάλλος« που σαρώνει τα δυτικά και βόρεια της χώρας, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί μέχρι τα ξημερώματα σοβαρά προβλήματα, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα σήμερα και αύριο. Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία εστάλησαν χθες το βράδυ μέσω του 112, σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ήπειρο και αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Από χθες το βράδυ ξεκίνησε να βρέχει και στην Αττική με την βροχή να είναι πιο έντονη στα δυτικά του νομού, ενώ στην Αθήνα τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από το μεσημέρι  και μετά, ενώ οι βροχές θα επιμείνουν και αύριο, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Στα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας και η πτώση της θερμοκρασίας, οι χαλαζοπτώσεις, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορισμένα ορεινά σημεία της χώρας. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς τα φαινόμενα θα επιμείνουν και σε πολλές περιοχές με σφοδρότητα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων η αστυνομία προχώρησε προσωρινά στην διακοπή της  κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ωκεανίδων από τη συμβολή της με την οδό Βορείου Ηπείρου έως και τη συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου στην περιοχή της Ελευσίνας.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου. Η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου. Λόγω της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να κλείσει όλες τις σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε νησιωτικές και θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται κατά κύριο λόγο στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική

Η κακοκαιρία πλήττει τη χώρα με έντονα φαινόμενα, ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις και ανέμους. Στην Αττική έχουν σημειωθεί προβλήματα, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις.
Αυτοκίνητο σε χιόνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μουζάκι Καρδίτσας: Πάνω από 30 εκ. χιόνι στα ορεινά, σύσταση για αλυσίδες

Ο Δήμος Μουζακίου ενημερώνει πως, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης στο ορεινό τμήμα, το χιόνι ξεπερνά τους 30 πόντους. Τα συνεργεία εργάζονται για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ειδοποιήσεις 112 σε Βοιωτία κι Εύβοια για περιορισμό μετακινήσεων λόγω κακοκαιρίας

Μήνυμα 112 εστάλη σε Βοιωτία και Εύβοια, καλώντας τους κατοίκους να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ. Συνιστάται συμμόρφωση με τις οδηγίες των Αρχών.
Αριθμός έκτακτης ανάγκης 112
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο μήνυμα 112 στην Αττική για περιορισμό μετακινήσεων λόγω κακοκαιρίας

Έκτακτο μήνυμα 112 στους κατοίκους Αττικής για περιορισμό μετακινήσεων λόγω ισχυρών καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και τήρηση οδηγιών των αρχών.
Αυτοκίνητο σε χιόνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδήγηση σε χιόνι - παγετό: Eλαστικά, αλυσίδες και βασικοί κανόνες ασφάλειας

Τα ελαστικά σε καλή κατάσταση είναι κρίσιμα για ασφαλή οδήγηση τον χειμώνα, ειδικά σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους. Ο τακτικός έλεγχος και η σωστή επιλογή ελαστικών μειώνουν τον κίνδυνο ατυχήματος λόγω ολισθηρότητας.