ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Gefyra-Geetha
Φωτο: ΑΠΕ

Τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας στα Πολιτικά Ευβοίας με εντολή Ν. Χαρδαλιά

Η γέφυρα «Bailey» τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση παλαιάς με μεσόβαθρο, το οποίο εμπόδιζε τη ροή του υποκείμενου ρέματος προκαλώντας κατά το παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Μεταλλική γέφυρα στρατιωτικού τύπου «Bailey» ανοίγματος 15 μέτρων τοποθετήθηκε χθες στα Πολιτικά Ευβοίας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η τοποθέτηση της γέφυρας έγινε στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, έπειτα από κατευθύνσεις που έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και εντολή που έδωσε ο Aρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η γέφυρα «Bailey» τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση παλαιάς με μεσόβαθρο, το οποίο εμπόδιζε τη ροή του υποκείμενου ρέματος προκαλώντας κατά το παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η τοποθέτηση έγινε έπειτα από αίτημα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και με τη σύμφωνη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες και συνέδραμαν στις εργασίες.

Η τοποθέτηση της γέφυρας πραγματοποιήθηκε αυθημερόν από προσωπικό του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, υπό την εποπτεία της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος διαψεύδει ότι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε βαγόνι

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών».
Vroxi, Kakokairia, Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικές καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία σε Ξάνθη και Χαλκιδική

Η έντονη καταιγίδα συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά. Υπήρξαν και πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια σπιτιών που προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα.
EKAB
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο με δύο νεκρούς στη Φλώρινα - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε άγαλμα

Στο μοιραίο αυτοκίνητο επέβαινε ως συνεπιβάτης και ένας 79χρονος ημεδαπός. Και οι δύο ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
diadilotes palamas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Παλαμά

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) κ. Κώστας Τζέλλας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.