ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους θεατές παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου

Την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τονίζει το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Maskes, Koronoios, FFP2, Corona Virus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με δική τους δαπάνη για το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα κατά της πανδημίας από Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ειδικά για τον ευάλωτο πληθυσμό και πρόσθεσε πως αναμένονται μέχρι τέλος του έτους τα νέα εμβόλια των Pfizer και Moderna.