ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Xristos Dimas
Φωτο: ΑΠΕ

ΧΡΩΠΕΙ: Ξεκίνησε η β' φάση του διαγωνισμού για την Πολιτεία Καινοτομίας

Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου το ελληνικό δημόσιο, αφού το κόστος κατασκευής και λειτουργίας θα αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για την δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ. Ο ανταγωνιστικός διάλογος θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες ώστε στο β' τρίμηνο του 2022 να προκύψει ο ανάδοχος.

Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε ο υφυπουργός: «Η β' φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού (ΣΔΙΤ) για την δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, ξεκίνησε την Παρασκευή.

- Ο ανταγωνιστικός διάλογος θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες ώστε στο β' τρίμηνο του 2022 να προκύψει ο ανάδοχος του έργου.

- Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου το ελληνικό δημόσιο αφού το κόστος κατασκευής και λειτουργίας θα αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.

Η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας που δημιουργείται στην Ελλάδα θα είναι ένας φυσικός χώρος όπου ερευνητές, νεοφυείς επιχειρήσεις και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) εταιρειών και βιομηχανιών θα δημιουργούν επιχειρηματικές συνέργειες παράγοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το Κέντρο αναμένεται να συμβάλλει στην δημιουργία περισσότερων από 2.500 νέων, ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας για τους επιστήμονες μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έργα, Κατασκευές
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΚΤΩΡ: Προχωρούν οι εργασίες στον Οδικό Άξονα της ΝΔ Πελοποννήσου

Ο Όμιλος AKTOR εντατικοποιεί τις εργασίες στον οδικό άξονα Καλαμάτα–Ριζόμυλος–Πύλος–Μεθώνη, με πρόοδο σε γέφυρες, διαβάσεις και τεχνικά έργα, σε ένα έργο 239,2 εκατ. ευρώ που θα ενισχύσει την ανάπτυξη της περιοχής.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Μέσω ΣΔΙΤ εκδηλώνεται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανέγερση του νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.
Υποδομές-ΣΔΙΤ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρή παράταση για το ΣΔΙΤ του Θεαγενείου των 434,68 εκατ. στη Θεσσαλονίκη

Εως Παρασκευή οι προσφορές για το Θεάγενειο Αντικαρκικινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις άνω των 46 χιλιάδων τ.μ. στο βορειοανατολικό τμήμα του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου» θα καλύψουν τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλ. Εξάρχου: Η AKTOR θα ξαναγίνει η μεγαλύτερη κατασκευαστική στη χώρα

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την απόσχιση των κλάδων κατασκευών και παραχωρήσεων. Η νέα δομή ανοίγει την πόρτα της εν καιρώ αυτόνομης εισαγωγής στο Χρηματιστήριο των spin offs του ομίλου.