ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
AGEETHA Floros-SEKPY Rozolis-ROTA Tsaousoglou-DEFEA Barkas
Φωτο: ΓΕΕΘΑ

Πώς θα βάλει η DEFEA την Ελλάδα στο «χάρτη» των αμυντικών εκθέσεων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποτιμήθηκε η διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στην Αθήνα.

Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) Αναστάσιο Ροζολή, τον πρόεδρο της ROTA A.E. Γεώργιο Τσαούσογλου, και τον διευθυντή οργάνωσης της έκθεσης DEFEA Βασίλη Μπάρκα συναντήθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποτιμήθηκε η διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στην Αθήνα τον Ιούλιο φέτος, ενώ οι διοργανωτές της εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην απόλυτη επιτυχία της.

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, συζητήθηκε η μελλοντική συνεργασία του ΓΕΕΘΑ με τον ΣΕΚΠΥ, τη ROTA A.E και την DEFEA με σκοπό την καθιέρωση της έκθεσης ως πόλου έλξης εταιριών αμυντικού υλικού και χωρών, δίνοντας την δυνατότητα στην Ελλάδα να καταστεί επίκεντρο ενημέρωσης τους επί των πλέον πρόσφατων εξελίξεων σε συστήματα και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Belharra, Fregates, Gallia, France
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι προβλέπουν οι συμφωνίες για τις φρεγάτες Belharra και τα Rafale

Το ανώτατο κόστος της προμήθειας των τριών φρεγατών ανέρχεται στο ποσό των 3,049 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που ασκηθεί το δικαίωμα της προαίρεσης για την πρόσκτηση και τέταρτης φρεγάτας, το κόστος φτάνει τα 4,07 δισ. ευρώ.
Belharra, Fregates, Gallia, France
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προοπτικές συνεργασίας στα εξοπλιστικά μετά την Ελληνογαλλική συνάντηση

Με ανακοίνωση προς τα μέλη της η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) χαιρετίζει τη συνάντηση ελληνικών και γαλλικών εταιρειών στον τομέα της άμυνας.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Στροφάδων

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση του Γεωδυναμικού, ο επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 36 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας.