ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τσακλόγλου: Στόχος το 1555 να γίνει μέρος της καθημερινότητας των ασφαλισμένων

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η νέα υπηρεσία συναντάει την αποδοχή των πολιτών, όπως προκύπτει από τις πάνω από 430.000 κλήσεις που δέχθηκε στις 100 ημέρες της πιλοτικής λειτουργίας του.

«Το 1555 δεν είναι ένα απλό τηλεφωνικό κέντρο, αλλά ένα σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης και παρακολούθησης των αιτημάτων των πολιτών, για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου», ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια της απάντησης του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Όπως τόνισε ο κ. Τσακλόγλου, «στόχος μας είναι το 1555 να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, και το βασικό κανάλι επικοινωνίας των πολιτών για τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά, τα εργασιακά, τα προνοιακά και τα λοιπά συναφή ζητήματά τους», επισημαίνοντας παράλληλα ότι το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αφορά δυνητικά όλους τους πολίτες (e-EΦΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ)». 

Ο κ. Τσακλόγλου παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τη λειτουργία του νέου τηλεφωνικού κέντρου και την αποδοχή του από τους ασφαλισμένους, επισημαίνοντας ότι η νέα υπηρεσία «συναντάει την αποδοχή των πολιτών, όπως προκύπτει από τις παραπάνω από 430.000 κλήσεις που δέχθηκε στις 100 ημέρες της πιλοτικής λειτουργίας του. Από αυτές απαντήθηκε πάνω από το 97%. Σε αυτές, το 85% των αιτημάτων επιλύθηκαν άμεσα από τους εκπαιδευμένους τηλεφωνητές, το 13% παραπέμφθηκε στις ειδικές ομάδες υποστήριξης, και μόλις το 2% παραμένει σε εκκρεμότητα για απάντηση».

Αναφερόμενος στην πρότερη κατάσταση του παλιού τηλεφωνικού κέντρου του E-ΕΦΚΑ, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι «η δυναμικότητα του παλιού τηλεφωνικού κέντρου του e-ΕΦΚΑ απαντούσε μόλις 800 κλήσεις την ημέρα, με μέσο χρόνο αναμονής τα 20 λεπτά, ενώ αδυνατούσε να απαντήσει στο 1/3 των κλήσεων είτε γιατί δεν είχε αρκετό προσωπικό στις ώρες αιχμής είτε γιατί οι πολίτες ανέμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα». «Προσκαλέσαμε τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (Deloitte, PwC, Grand Thorton, KPMG, EY), ακριβώς για να υπάρχει διαφάνεια, αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα η προσπάθειά μας να αποτύχει», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου.

«Οι εταιρείες που επελέγησαν για την υλοποίηση του έργου είναι οι μεγαλύτερες με στόχο την υψηλή ποιότητα του αποτελέσματος. Απευθυνθήκαμε στις κορυφαίες εταιρείες του χώρου που έχουν αξιοπιστία, αλλά και εμπειρία σε έργα μεγάλου βεληνεκούς, σύνθετα και μεγάλου βαθμού δυσκολίας και κορυφαία πελατολόγια. Οι εταιρείες ήταν διστακτικές στην αρχή, καθότι η πρόκληση της εξυπηρέτησης τόσο μεγάλου πλήθους πολιτών για τόσο σύνθετα ζητήματα ήταν μεγάλη, ενώ το τίμημα ήταν στα όρια του κόστους», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο υφυπουργός, αναλύοντας τη λειτουργία του νέου ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου, επεσήμανε τα ακόλουθα: 

  • Οι πολίτες βρίσκουν άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και εντελώς δωρεάν.
  • Απαντάμε σε όλα τα τηλεφωνήματα, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και δωρεάν.
  • Τα αιτήματα των πολιτών καταγράφονται στο σύνολό τους και έχουμε πλέον πλήρη γνώση ποια είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
  • Τα σύνθετα αιτήματα που δεν επιλύονται στην πρώτη γραμμή, προωθούνται και χρεώνονται σε συγκεκριμένους εξειδικευμένους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας, οι οποίοι επικοινωνούν με τους πολίτες σε εύλογο χρονικό διάστημα, και είτε επιλύουν το ζήτημα, ή τους ενημερώνουν για το χρόνο που θα απαιτηθεί για να διευθετηθεί.

«Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τους ίδιους τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου, επισημαίνοντας ότι «σε έρευνα που έγινε τον Αύγουστο σε πολίτες που είχαν χρησιμοποιήσει το 1555 και μάλιστα για σύνθετες υποθέσεις τους, οι 8 στους 10 δήλωσαν πως ήταν αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του, αλλά και την απάντηση που πήραν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο σε συντάξεις, επιδόματα, ασφαλιστικό

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη νέα νομοθετική του πρωτοβουλία, προχωρά στη συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματική ασφάλιση και την εποπτεία των ταμείων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσακλόγλου: Πρόβλημα υπογεννητικότητας σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες

Ο υφυπουργός επεσήμανε πως οι νέοι εργαζόμενοι δεν είναι τόσο εκτεθειμένοι στον δημογραφικό κίνδυνο όσο οι παλαιότεροι και πως αν δεν αλλάξουν οι υφιστάμενοι κανόνες το ελληνικό σύστημα είναι βιώσιμο.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

myTEKA: Με ένα κλικ όλοι οι ασφαλισμένοι βλέπουν τον ατομικό κουμπαρά

Η λειτουργία της web εφαρμογής ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022, αρχικά για τους μη μισθωτούς και, σήμερα, έχει επεκταθεί και στους μισθωτούς εργαζόμενους. Οι ασφαλισμένοι φτάνουν τους 165.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Επιπλέον όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δίνεται στους μη μισθωτούς, κατ' εξαίρεση, ασφαλιστική ικανότητα έως τις 31 Μαΐου 2023, ανεξαρτήτως ύπαρξης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ποιους εργαζομένους άνοιξαν οι αιτήσεις για την υπαγωγή στο ΤΕΚΑ

Η αλλαγή του φορέα γίνεται μόνο μία φορά και δεν δύναται να ανακληθεί. Εφόσον οι ασφαλισμένοι επιλέξουν τη μετάβαση, τότε για το υπόλοιπο του εργασιακού και ασφαλιστικού βίου τους, θα υπάγονται στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΤΕΚΑ.