ΓΔ: 917.64 -0.23% Τζίρος: 46.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
PatrasIQ
Πηγή: PatrasIQ

Στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου η 7η Έκθεση Καινοτομίας Patras IQ

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα γίνουν με υβριδικό τρόπο, με κεντρικό χώρο εκδηλώσεων το Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με πενήντα (50) συμμετοχές ψηφιακών εκθετών η 7η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ 2021,  θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. Οι διοργανωτές, σεβόμενοι τα ισχύοντα πρωτόκολλα της πανδημίας, διοργανώνουν την έκθεση με χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς τα περίπτερα και οι επισκέπτες θα επικοινωνούν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας σε ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό/εικονικό χώρo. 

Η virtual έκθεση θα παραμείνει ανοικτή και επισκέψιμη μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και θα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας σε πραγματικό και μη χρόνο. Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα γίνουν με υβριδικό τρόπο, με κεντρικό χώρο εκδηλώσεων το Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους: 

 • Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις- Σπυρίδων Γεωργιάδης 
 • Ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος
 • Ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας 
 • Ο κ Κωστ. Περρής με τίτλο ομιλίας «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και η διασύνδεση με την παραγωγική διαδικασία» & ο κ. Γιώργ. Κολλιδάς με τίτλο ομιλίας «Νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνολογία νέφους και σύγχρονες απειλές κυβερνοασφάλειας» της PwC Ελλάδας (Payroll & Benefits Solutions)
 • Ο κ. Βασ. Νικολόπουλος, Επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας MYTILINEOS - Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου
 • Η  κα Κατ. Πραματάρη, Αν. Καθηγήτρια ΟΠΑ & Εκπρόσωπος της Uni.Fund, 
 • Ο κ. Δημ. Καλαβρός – Γούσιος Εκπρόσωπος του Velocity Partners,
 • Ο κ. Γ. Μαρκατάτος από τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμο Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας)
 • Ο κ. Κωνστ. Αγραπίδας, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επικεφαλής της πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας
 • Εκπρόσωποι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Στελέχη της ΓΓΕΚ για το πρόγραμμα του «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και την ανακοίνωση των προγραμματιζόμενων δράσεων της επόμενης περιόδου 2021-2027.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνει με την Hetia (Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών) εκδήλωση με θέμα: «Καλύπτοντας το κενό μεταξύ γνωσιακής βάσης και εργασιακού περιβάλλοντος» στην οποία θα παρουσιαστούν  και οι καθιερωμένες πλέον «Ιστορίες Επιτυχίας».

Επίσης προγραμματίζονται εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος όπως: 

 • Εκδήλωση με την  παρουσίαση των τριών Κέντρων Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας
 • Εκδήλωση με Θέματα Μεταφοράς Τεχνολογίας & Διανοητικής Ιδιοκτησίας με τη συμμετοχή των  κ. κ. Δημήτρη Κουζέλη Intel-lex, Σύμβουλο Ευρεσιτεχνίας / European Patent Attorney, τον Νίκο Μηνά, European Patent and Trade Mark Attorneys Protecting,  Progress/Dublin και τον Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH
 • Εκδήλωση αφιερωμένη σε  διακεκριμένους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών: 

-Κωνσταντίνος Μπέκας, Head Advanced Scientific Computing, Citadel Securities, Απόφοιτος Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής 
-Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH , Απόφοιτος Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής 
-Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Διευθυντής των Τμημάτων R&D και Λειτουργίας Δικτύου της Coffee Island, Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
-Χριστίνα Σούζη, Μετεωρολόγος, Απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών

 

 • Εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων «Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ» από τα μέλη ΔΕΠ του Παν. Πατρών και τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν πληθώρα εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το ΕΑΠ, το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, τα Εργαστήρια Παροχής Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών κ.α.

Η Έκθεση Patras IQ έχει καθιερωθεί, ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και οραματικός της στόχο αποτελεί η διεθνοποίηση του γεγονότος που θα έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας. Η Έκθεση PATRAS IQ διοργανώνεται από το 2012 και συγχρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trofima-food
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mαθητές στη Θεσσαλονίκη έδωσαν νέα ζωή σε τρόφιμα που θα κατέληγαν σε απορρίματα

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 30 μαθητές της Α’ Λυκείου, έχοντας την υποστήριξη των καθηγητών τους και συμμαθητών τους από τις Β’ και Γ’ τάξεις του ΕΠΑΛ –11 από τον τομέα Γεωπονίας, 20 από τον Τομέα Οικονομίας και 10 από τον Τομέα Υγείας.
kainotomia, innovation
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Τα δυο ιδρύματα στοχεύουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση των σχέσεων που έχουν μεταξύ τους, μέσω κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων σε νέα επιστημονικά πεδία αιχμής, ενώ προβλέπεται και συνεργασία σε διοικητικά θέματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει η ψαλίδα Ελλάδας - Ε.Ε. στην απόδοση της καινοτομίας

Η ηγέτιδα χώρα σε καινοτομία στην ΕΕ συνεχίζει να είναι η Σουηδία, ακολουθούμενη από τη Φινλανδία, τη Δανία και το Βέλγιο. Και οι τέσσερις αυτές χώρες έχουν επιδόσεις καινοτομίας πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη, το συνέδριο «Thessaloniki Future Thinking Dialogues»

 Τα τελευταία χρόνια, η Θεσσαλονίκη έχει μπει στον «χάρτη» των επενδυτικών κινήσεων οικονομικών κολοσσών, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται σταδιακά οι προϋποθέσεις για να διεκδικήσει μια θέση μεταξύ των «ορατών» περιοχών καινοτομίας στην Ευρώπη.
kainotomia, innovation
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία μεταξύ του ΣΘΕΒ και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ για την καινοτομία

O ΣΘΕΒ και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ έχουν προγραμματίσει σειρά ενημερωτικών δράσεων και επισκέψεων με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των επιχειρήσεων για συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα.