ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διάσωση 400 μεταναστών και προσφύγων από το Λιμενικό Σώμα

400 μετανάστες και πρόσφυγες διέσωσε το Λιμενικό Σώμα που προχώρησε στη σύλληψη τριών διακινητών, το τελευταίο 24ωρο.

Στη διάσωση και περισυλλογή 400 μεταναστών και προσφύγων και στη σύλληψη τριών διακινητών, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε 10 διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε θαλάσσιες περιοχή της Αλεξανδρούπολης, της Λέσβου και της Χίου.

Άλλοι 222 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από λέμβους σε έξι διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά πλοία μεταφέροντας 96 μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις 6.30 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 36 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο, ενώ το «blue star 1» 24 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο και 36 από την Κω. Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχαιολόγοι αναζητούν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Η ανακοίνωση για τα νέα ευρήματα έγινε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου Φιλοξένη Αϊτατόγλου στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.
XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΑ για προκαταβολή 50% για ζημιές σε καλλιέργειες στις πυρκαγιές του 2023

Με την ΚΥΑ παρέχεται προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από τις πυρκαγιές.