ΓΔ: 2544.67 -2.95% Τζίρος: 397.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:02:37
Πολεμικό πλοίο Ελλάδας
Φωτογραφία φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας σε επιχειρησιακή δράση.

AΤΗΕΝΑ ’21: Διεθνές συνέδριο χειρισμού κρίσεων για Βαλκάνια - Αν. Μεσόγειο

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν ζητήματα όπως οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, ο ενεργειακός ανταγωνισμός, ο ρόλος της FRONTEX στην ΕΕ.

Οι «Απειλές και Προκλήσεις στο ασταθές Γεωπολιτικό Περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου - Στρατηγικές Ολιστικής Προσέγγισης για την Αντιμετώπισή τους» είναι το θέμα του διεθνούς συνεδρίου χειρισμού κρίσεων «AΤΗΕΝΑ '21» που διοργανώνει το ΓΕΕΘΑ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, από τις 7 ως τις 9 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν ζητήματα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, όπως οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, ο ενεργειακός ανταγωνισμός, ο ρόλος της FRONTEX στην ΕΕ, καθώς και η στρατηγική μιας ολιστικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων και απειλών. Περαιτέρω στα αντικείμενα του συνεδρίου, θα περιλαμβάνονται ομιλίες σχετικές με το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στο ευρύτερο περιβάλλον των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου καταρτίστηκε από την γενική διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής 'Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΕΘΑ. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, καθώς και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt. Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, διπλωματικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό χώρο, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του ευρύτερου δημοσίου τομέα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Τέλος, στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα (επίσημο δείπνο στη ΛΑΕΔ, επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πυρά στο νότιο Λίβανο, δύο νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε εναντίον υποστηρικτών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ στην Ουάσινγκτον ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου, στις οποίες αντιδρά η Χεζμπολάχ.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Νατοϊκή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο στην Τουρκία

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε δεύτερο πύραυλο από το Ιράν που μπήκε στον τουρκικό εναέριο χώρο. Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει πως δεν υπήρξαν θύματα και δηλώνει έτοιμο να λάβει μέτρα αν χρειαστεί.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Η Ευρώπη να εγγυηθεί ασφάλεια Ελλάδας-Κύπρου έναντι Τουρκίας

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κάλεσε την ΕΕ να εγγυηθεί την ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου απέναντι σε κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας τις παραβιάσεις και την επιθετική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ενισχύεται η ελληνοαμερικανική συνεργασία σε άμυνα, ενέργεια και ασφάλεια

Η επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, με διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και πολιτισμό και συμφωνίες για εξοπλισμούς, επενδύσεις και ασφάλεια.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Ενιαία Ευρώπη σημαίνει κοινά σύνορα και κοινές συνέπειες

Ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η ΕΕ πρέπει να λειτουργεί ως πραγματική ένωση, με ευρωπαϊκά σύνορα και συνέπειες για όσους τα παραβιάζουν, επισημαίνοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου μετά από συνάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου, συζητώντας για την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου και τη γεωπολιτική ασφάλεια της περιοχής, μετά την πρόσφατη τριμερή στο Κάιρο.