ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
nautiko-stratos-ellada
Φώτο: Shutterstock

AΤΗΕΝΑ ’21: Διεθνές συνέδριο χειρισμού κρίσεων για Βαλκάνια - Αν. Μεσόγειο

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν ζητήματα όπως οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, ο ενεργειακός ανταγωνισμός, ο ρόλος της FRONTEX στην ΕΕ.

Οι «Απειλές και Προκλήσεις στο ασταθές Γεωπολιτικό Περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου - Στρατηγικές Ολιστικής Προσέγγισης για την Αντιμετώπισή τους» είναι το θέμα του διεθνούς συνεδρίου χειρισμού κρίσεων «AΤΗΕΝΑ '21» που διοργανώνει το ΓΕΕΘΑ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, από τις 7 ως τις 9 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν ζητήματα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, όπως οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, ο ενεργειακός ανταγωνισμός, ο ρόλος της FRONTEX στην ΕΕ, καθώς και η στρατηγική μιας ολιστικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων και απειλών. Περαιτέρω στα αντικείμενα του συνεδρίου, θα περιλαμβάνονται ομιλίες σχετικές με το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στο ευρύτερο περιβάλλον των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου καταρτίστηκε από την γενική διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής 'Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΕΘΑ. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, καθώς και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt. Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, διπλωματικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό χώρο, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του ευρύτερου δημοσίου τομέα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Τέλος, στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα (επίσημο δείπνο στη ΛΑΕΔ, επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι

Συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής σημειώθηκαν 34 τροχαία εκ των οποίων τα 9 θανατηφόρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, με γρήγορη βελτίωση. Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο, με σταδιακό περιορισμό των φαινομένων στην Κρήτη. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.